Wij leveren in Nederland & België
 

ESPERIO

Geniet van audio in de woonkamer

Esperio akoestiek zorgt dat het goed klinkt én er goed uitziet

Akoestisch wandpaneelsysteem zwart 800 450

Hoe verbeter je audio in de woonkamer

Galm verminderen

Het meest voorkomende akoestisch probleem is galm; het te lang heen een weer blijven kaatsen van het geluid tussen de wanden en de vloer en het plafond.

Akoestische panelen 

Geluidsabsorberende panelen verminderen de overmatige galm. Wij adviseren je de juiste soort, optimale hoeveelheid en de beste plek ervoor. Hierdoor wordt niet alleen de galm verminderd, maar ook de audioweergave sterk verbeterd, met meer rust, diepte en details.  

10 tips om geluid van hifi audio in de woonkamer te verbeteren

 1. Verminder galm. Het verminderen van galm levert de grootste verbetering op voor geluidsweergave.
 2. Gebruik goede akoestische demping. Het beste gebruik je geluiddempende, ook wel geluidsabsorberende akoestische materialen, zoals panelen.
 3. Kies geluiddempende akoestische panelen geschikt voor audio. Belangrijk is dat deze panelen lage, midden en hoge tonen gelijkmatig dempen.
 4. Plaats panelen aan één wand en aan het plafond. Het beste is het ophangen van panelen aan minimaal één wand en aan het plafond.
 5. Begin achter de speakers. De eerste plek om aan te pakken is de wand achter de speakers, of TV.
 6. Plaats een wandpaneel boven de bank. Zit je op een bank die tegen een wand staat, dan geeft een goed akoestisch wandpaneel boven de bank een grote verbetering.
 7. Hang plafondpanelen tussen de bron en waar je zit. Hang plafondpanelen op, tussen de geluidsbron (de speakers) en de plek waar je meestal zit.
 8. Ga voor ongeveer ⅓ van het vloeroppervlak. Als vuistregel moet het totale oppervlak van de akoestische wand- en plafondpanelen samen, ongeveer ⅓ van het vloeroppervlak zijn.
 9. Maak een rustige zone. Heb je een grote kamer, plaats de panelen dan wat dichter bij elkaar en maak daarmee bewust een deel van de kamer waar het beter klinkt.
 10. Gebruik een hoogpolig tapijt. Op de vloer, tussen de speakers en de plek waar je zit, dempt een los hoogpolig tapijt de ongewenste geluidsreflecties van de vloer.

Lees meer over geluid van hifi audio in de woonkamer verbeteren

Persoonlijk advies

Wij adviseren graag over het verbeteren van de akoestiek en daarmee betere audio in de woonkamer. Kom langs in onze showroom en bekijk de praktijkvoorbeelden en de producten.

Maak een showroom-afspraak
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

 • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
 • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.