Wij leveren in Nederland & België

Thuisdemonstratie akoestiekverbetering

Hoor zelf vooraf en vrijblijvend hoe goed uw kamer kan klinken met betere akoestiek

Overtuig uzelf

Beoordeel vooraf hoe goed het in uw kamer gaat klinken met Rivasono testpanelen. Hoor het met eigen oren in uw eigen kamer.

Eerlijk, vrijblijvend en overtuigend.

Lees hieronder hoe het werkt.

Met onze testpanelen hoort u met eigen oren, in uw eigen kamer, hoe goed de akoestiek wordt als u onze akoestische panelen zou gebruiken. De testpanelen geven dezelfde akoestiekverbetering als onze “echte” akoestische panelen. 

Dit is de meest eerlijke en overtuigende manier, omdat u van tevoren rustig zelf kunt beoordelen hoe goed de nieuwe akoestiek zal gaan klinken in uw eigen kamer. Het gebruik van de testpanelen is vrijblijvend.

Rivasono akoestische testpanelen 368 207

De testpanelen

De testpanelen zijn gemaakt van relatief zacht materiaal, zodat ze uw interieur niet beschadigen.

Ze hebben vrijwel dezelfde akoestische werking als de "echte" akoestische panelen en zijn bedoeld om de betere akoestiek te laten horen; het zijn tijdelijke panelen en niet gemaakt om er "mooi" uit te zien.

Ieder testpaneel heeft de afmetingen van 83x120cm en heeft daarmee precies 1 vierkante meter aan akoestisch oppervlak. Ieder testpaneel is 2,5 cm dik.  

Het ophalen van de testpanelen

U haalt de testpanelen bij ons op: Rivasono, Bierbrouwersweg 10, 3449 HW, Woerden. 

Wij vragen een borgsom van € 100 voor de set testpanelen. Deze borg dient u bij het afhalen te voldoen en deze krijgt u direct terug bij het later weer compleet inleveren van de testpanelen.  De duur van de testperiode is 14 dagen, zodat u rustig de akoestische verbetering kunt beoordelen.

Advies over de beste plek en het aantal testpanelen

Wij bieden de testpanelen inclusief gratis persoonlijk advies

Als u de afmetingen van de kamer opgeeft, kunnen wij aangeven hoeveel vierkante meters aan akoestische panelen er in uw situatie nodig zijn en waar de panelen het beste tot hun recht komen. Dit geldt voor de tijdelijke testpanelen en de eventueel latere "echte" akoestische panelen. Meestal zal het aantal vierkante meters tussen 6 en 18 liggen.

Dit advies krijgt u bij het ophalen van de testpanelen, of vooraf telefonisch.

Rivasono op kaart

Locatie Rivasono, Woerden

Rivasono akoestische testopnamen in huiskamer 4 details 368 207

Tijdelijke opstelling met testpanelen in een huiskamer

Het gebruik van de testpanelen

Na het ophalen plaatst u de testpanelen in de kamer op de door ons geadviseerde plek(ken).

Om te horen welke verbetering akoestische wandpanelen geven, zet u de testpanelen tijdelijk tegen de wand. De akoestische verbetering van plafondpanelen kunt u horen door de testpanelen tijdelijk op de vloer te leggen, ongeveer op de plek waar de eventuele definitieve plafondpanelen aan het plafond zouden komen.

Zodra de testpanelen in de kamer geplaatst zijn, is direct de betere akoestiek hoorbaar. De akoestische geluiddempende werking van de testpanelen is gelijk aan de “echte” akoestische panelen. Hierdoor kunt u goed beoordelen hoe goed de verbetering in uw situatie is en of u verder wilt met definitieve, “echte” akoestische panelen.

Geen kamer is hetzelfde, dus u kunt ook zelf naar wens variëren met het aantal testpanelen dat u in de kamer plaatst. Hierbij kunt u de hoeveelheid panelen en de plaats hiervan inrichten op uw situatie.

Bekijk ook de tips bij het plaatsen van testpanelen, verder op deze pagina.

Na de test

Na de test haalt u de testpanelen weer weg uit de kamer en brengt ze terug bij ons. Uiteraard krijgt u de borg weer terug, mits de panelen compleet worden teruggebracht.

Omdat de testpanelen praktisch dezelfde akoestische werking hebben als de eventuele definitieve panelen, heeft u zelf, vooraf, precies gehoord wat u kunt verwachten bij eventuele aanschaf van definitieve “echte” akoestische panelen. 

Hiermee kunnen wij u ook goed verder adviseren om daarna een keuze te maken uit onze akoestische producten, die in vele afmetingen, materialen en kleuren leverbaar zijn. Een bezoek aan onze showroom is daarbij handig om alle producten en voorbeelden te bekijken.

Rivasono showroom 368 207

Ook zelf horen hoe goed uw kamer kan klinken?

Maak een afspraak om de testpanelen op te halen. 

Vragen? Wij adviseren graag!

Of neem contact op

Tips bij het gebruik van testpanelen

Ik heb niet voldoende plek voor het totale aantal testpanelen

Ook een minder aantal panelen geeft meestal al een hoorbare verbetering. Plaats de panelen dan dicht bij de plekken waar slechte akoestiek hoorbaar is of waar het overlast gevende geluid wordt geproduceerd, bijvoorbeeld direct bij/boven de tafel of de zithoek. Hoe dichterbij een paneel geplaatst wordt; hoe sterker de werking en hoe minder je nodig hebt.

Ik kan de testpanelen niet op de geadviseerde plek kwijt

Elke extra vierkante meter aan akoestisch paneel die in de kamer wordt geplaatst, dempt ongewenste galm en verbetert daarmee bijna altijd de akoestiek, dus alles helpt. Probeer het aantal testpanelen zoveel mogelijk te verdelen over de kamer, dus bij voorkeur niet alles aan één wand, maar een deel van de panelen tegen de wand en een deel aan het plafond (panelen aan het plafond zijn met testpanelen na te bootsen door testpanelen tijdelijk op de vloer te leggen). Is er alleen maar één plek beschikbaar voor panelen, is dat niet optimaal, maar geeft meestal toch al een hoorbare verbetering, vooral dicht in de buurt van de panelen.

Ik hoor de verbetering niet (goed)

Goede akoestiek went snel. Dus het beste is de verbetering hoorbaar als je opeens van de oude naar de nieuwe akoestiek gaat. Luister eerst nog even goed naar de huidige, slechte, akoestiek van de kamer en ga dan de kamer uit. Laat iemand anders alle testpanelen snel in de kamer plaatsen en kom dan pas de kamer weer binnen. Dan moet het verschil wel duidelijk hoorbaar zijn. Ook omgekeerd werkt het: luister enige tijd goed naar de nieuwe akoestiek, ga de kamer uit en laat iemand anders alle testpanelen ineens weghalen. Kom daarna de kamer in en hoor de oorspronkelijke “slechte” akoestiek weer.

De helft van het aantal testpanelen vind ik al voldoende verbetering geven

Hoe slechter de huidige akoestiek, hoe beter een verbetering hoorbaar is. Het aantal testpanelen dat wij adviseren is het aantal dat nodig is om de akoestische advieswaarde te bereiken die voor het soort ruimte geldt, bijvoorbeeld een huiskamer. Als de akoestiek nu erg slecht is, levert een verbetering met de helft van het aantal testpanelen vaak ook al duidelijke winst op, hoewel dat dan officieel niet een 100% goede akoestiek is. Of dat in uw situatie voldoende is kunt u zelf met eigen oren beoordelen, door het verschil van de kamer met en zonder het aantal testpanelen te horen.

Ik vind de testpanelen niet mooi

De testpanelen zijn speciaal gemaakt om de akoestische verbetering te demonstreren, niet om er fraai uit te zien. Onze “echte” akoestische panelen zijn er in allerlei soorten, kleuren en materialen. Kijk daarvoor bij onze producten.

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.