Wij leveren in Nederland & België

Akoestische producten

Producten in de spotlight

 

Extra voordelige top-akoestiek

BASIC wand- en plafondpanelen

 

De perfecte audiobeleving

Esperio akoestische audioproducten

 

Maatwerk in akoestiek

Altijd een passende oplossing

filter(s) actief
gebruik
productsoort
montagemethode
gebruik
productsoort
montagemethode

Welk product moet ik kiezen?

Wij adviseren graag!

Neem contact op voor gratis persoonlijk advies

Akoestische producten

Met akoestische producten wordt overmatige galm en geluidsreflecties verminderd. Om de akoestiek te verbeteren kunt u kiezen voor akoestische panelen aan de wand of het plafond,  of een complete akoestische (voorzet) wand. Ook akoestische schermen op het bureau of de vloer werken goed als meerdere mensen in één ruimte samenwerken of samenwonen.

Akoestische fotopanelen en akoestische schilderijen

De meest gekozen geluidsabsorberende akoestische panelen zijn de Visio Design fotopanelen en de Imago Designs akoestische schilderijen. Met een eigen foto of kunst aan de wand wordt akoestiek verbeteren ook gelijk het interieur opwaarderen. 

Rvasono akoestiek verbeteren met akoestisch fotopaneel in keuken1 800 450

 

Plafondpanelen verbeteren akoestiek en zitten niet in de weg

Het voordeel van akoestische plafondpanelen is dat ze vaak niet in de weg zitten en daarbij de wanden vrij laten. Het plafond is ook de beste plek om mee te beginnen bij het akoestiek verbeteren. De combinatie van plafondpanelen en wandpanelen is nog beter, dus naast plafondpanelen, één of meerdere geluidsabsorberende wandpanelen werkt nog beter.

Wij bieden onopvallende witte plafondpanelen en design plafondpanelen, passend in bijvoorbeeld een modern industrieel interieur.  

Rivasono praktijkvoorbeeld akoestiekverbeteren met plafondpanelen Double Performance3 800 450

 

Akoestische demping

Voor goede akoestiek is het belangrijk dat geluid gelijkmatig bij alle toonhoogten word geabsorbeerd. Onze akoestische materialen zijn ontwikkeld voor maximale akoestiekverbetering, over een breed bereik van lage tot hoge tonen.

Andere materialen zoals steenwol voor spouwmuur warmte isolatie is dat niet. Proberen de akoestiek te verbeteren met verkeerde materialen levert vaak als resultaat een onprettig klinkende toonbalans op, omdat bijvoorbeeld hoge tonen wel en lage tonen niet worden geabsorbeerd.

Kijk voor meer informatie over akoestiek bij onze tips en informatie.

Productie en milieu

Bij de keuze van akoestische materialen voor onze akoestische producten, letten wij erop dat deze materialen op een zo milieuvriendelijke manier gemaakt worden.
Zo letten we op zoveel mogelijk lokale productie in Nederland. Het akoestisch vilt is gemaakt van 100% gerecycle PET flessen. Ook bij ons meestgebruikt akoestisch dempingsmateriaal worden gerecyclede frisdrankflessen gebruikt. 
Rivasono akoestische producten uit gerecycled materiaal
Van oude frisdrankflessen naar een Rivasono akoestisch paneel

Brandveiligheid

Onze geluidsabsorberende materialen zijn ofwel brandvertragend: polyestervezels ofwel geheel brandvrij: steenwol of glaswol. Akoestische bekledingsstoffen kunnen worden behandeld om ze brandvertragend te maken.

Bij al onze producten is de mate van brandveiligheid aangegeven.

Montage

Met enige handigheid zijn de producten goed zelf aan de wand of aan het plafond op te hangen. Wilt u dit niet zelf doen, maak dan gebruik van onze montageservice. Ons professioneel montageteam staat voor u klaar. Kijk hier voor meer informatie over levering en montage.

Aan de wand of aan het plafond opgehangen panelen kunnen naar wens weer worden weggenomen en bijvoorbeeld meeverhuisd worden.

Herbruikbaar en recyclebaar

Nadat onze akoestische producten niet meer nodig zijn, kunnen de materialen geheel of gedeeltelijk gerecycled worden.

Omdat akoestische panelen bij het dempen van het geluid niet verslijten, kan meestal de akoestische kern opnieuw gebruikt worden in een ander paneel. Hierbij hoeft het materiaal niet gerecycled te worden, maar wordt het opnieuw gebruikt. 

Indien gewenst spreken we bij end-of-file een terugnameregeling af. Hiermee dragen we bij aan sustainability eisen bij een project.

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.