Wij leveren in Nederland & België

Akoestische wandpanelen

Producten in de spotlight

 

Extra voordelige top-akoestiek

BASIC wand- en plafondpanelen

 

Met je eigen foto akoestiek verbeteren 

Visio akoestisch fotopaneel

 

Geluiddempende houten wand

Wallpanel System Wood

Wandpanelen dempen het geluid en daarmee ongewenste galm door geluidsreflecties.
Met onze wandpanelen ben je er zeker van dat de akoestiek in je ruimte enorm zal verbeteren.  We hebben ze ontwikkeld, getest en als meet gekozen product, erg vaak met succes geleverd voor akoestiekverbetering. 

Alle akoestische wandpanelen

Visio Design Panel
Vaak gekozen
Visio Design Panel
Wandpaneel met foto of afbeelding
 • slank frame in alu, kleur of houtlook
 • gebruik eigen foto of afbeelding
 • akoestisch schilderij
Bekijk product
Basic wand- en plafondpaneel/baffle
Voordelig
Basic wand- en plafondpaneel/baffle
Extra voordelig wandpaneel en plafondpaneel
 • Zichtzijde en randen in wit, grijs of zwart
 • Zeer goede geluidsdemping
 • Lichtgewicht en 100% recyclebaar
Bekijk product
Custo Fabric Panel
Custo Fabric Panel
Gestoffeerd wandpaneel
 • bekledingsstof om de randen
 • exact op maat leverbaar
 • ook als vrijstaand paneel
Bekijk product
Invisio Wall Panel System Tex
Invisio Wall Panel System Tex
Wandpanelen, aan elkaar te verbinden.
 • Op maat te snijden
 • Aan de wand verlijmen of in frame te monteren
 • Zichtzijde leverbaar in 16 kleuren
Bekijk product
Wallpanel System Wood
Vaak gekozen
Wallpanel System Wood
Houten wandpaneelsysteem
 • Diverse houtfineerkleuren
 • Superieure geluidsdemping: 34 mm dik akoestische absorptie
 • Tot 300 cm paneelhoogte
Bekijk product
Resio Impact Panel
Resio Impact Panel
Stootvaste akoestische wandpanelen
 • stootvast, door en door gekleurd
 • als losse panelen of wandvullend  
 • op maat verwerkbaar
Bekijk product

Hoe werken de akoestische wandpanelen

Galm verminderen

Akoestische wandpanelen dempen de reflecties van geluid van de wanden. Hierdoor wordt galm vermindert en daarmee de akoestiek verbeterd.

Meer rust, elkaar beter verstaan en prettiger wonen en werken

Betere akoestiek betekent voor meer rust, elkaar - of geluid van de TV- beter verstaan en meer geconcentreerd kunnen werken.

Onze panelen hebben de beste akoestische werking, omdat we het geluidsabsorberend materiaal in het paneel optimaal afstemmen op het type gebruik.

Waar worden wandpanelen gebruikt

In huis

In huis, in de woonkamer, bij de eettafel, in of bij de open keuken als akoestische wandbekleding. Ook zijn ze erg handig voor het maken van een rustige thuiswerkplek of kinderkamer.

Bekijk ook de inspiratiefoto's met voorbeelden uit de praktijk van plafondpanelen in huis.

In zakelijke omgevingen - op het werk

Op kantoor, bijvoorbeeld voor minder overlast van andere (telefoon) gesprekken bij kantoortuinen of flexwerkplekken. In vergaderruimtes. In een restaurant, voor meer rust en minder herrie. Of in een zaal of instelling of wachtkamer.

Bekijk ook de praktijkvoorbeelden akoestische plafondpanelen op het werk.

Hoe zien de wandpanelen eruit - uiterlijk en design

Akoestisch fotopaneel of akoestisch schilderij

Onze wandpanelen kunt u gebruiken als eyecatcher en design element in het interieur.

Hiermee maakt u de akoestische aanpassingen onzichtbaar als een schilderij of akoestisch fotopaneel aan de wand.

Rivasono akoestisch wandpaneel VISIO Design Panel met foto 800 450

Aan de wand is het Rivasono Visio Design akoestisch wandpaneel ideaal. U kunt het door ons  laten bedrukken met een foto of afbeelding, geheel naar wens.

Collage maken van gekleurde akoestische panelen

Werken met kleuren in het interieur kan ook door het maken van een collage met meerdere kleinere akoestische wandpanelen.

Akoestiek verbeterd met plafondpanelen en collage van vilten wandpanelen 800 450

Deze akoestische collage panelen zijn in diverse kleuren en 3 afmetingen leverbaar zodat er bijna altijd een fraaie combinatie als wandbekleding mee gemaakt kan worden.

Als u liever geen losse panelen aan de wand wilt zien,  is de akoestische wand de ideale oplossing. Hiermee  wordt de wand geheel bedekt, van vloer tot plafond.

Akoestisch wandpaneelsysteem zwart 800 450

Oppervlak van de panelen

Akoestische stof

Akoestische wandpanelen in frame hebben bijna altijd een oppervlak van akoestisch doorlatende stof. In een effen of gemeleerde kleur of bedrukt met een foto of afbeelding.

Akoestisch geluidsdoorlatend hard oppervlak

Voor toepassingen zoals bijvoorbeeld in een keuken zijn ook panelen leverbaar met een stevig, stootvast en afwasbaar oppervlak.

Extra informatie over akoestische wandpanelen

Hoeveel heb ik nodig?

In het algemeen geldt: hoe groter de ruimte, hoe meer er aan paneeloppervlak nodig is.

Dit geldt ook voor de huidige akoestische situatie: hoe meer galm er nu in de kamer is, hoe meer er aan geluidsabsorptie nodig is voor goede akoestiek.

Ook in grotere ruimtes, groter dan 120 m3,  kan de hele ruimte gelijkmatig akoestisch verbeterd worden, maar dit vergt vaak veel panelen (een groot akoestsich werkend totaaloppervlak).

Een alternatief is om zones te maken die akoestisch optimaal zijn, door de akoestische panelen te concentreren bij de werkplek of gesprekstafel, daar waar de akoestiek voor werken of wooncomfort het belangrijkste is. Hoe dichterbij een paneel is, hoe sterker de werking.

Een vuistregel is dat ⅕ tot ⅓ van het vloeroppervlak aan totaal akoestisch paneel oppervlak benodigd is.

Met deze vuistregel wordt echter geen rekening gehouden met ambiance, gebruik van de ruimte, plaats van de panelen, huidige akoestiek en esthetische en budget wensen.

Gebruik daarom onze service voor gratis persoonlijk advies, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

Is iedere maat leverbaar ?

De akoestische panelen zijn standaard leverbaar in de maten van 60 x 60 cm tot 120 x 270 cm.

De akoestische Design fotopanelen zijn tot groottes van 5,5 meter leverbaar, met een lengte of hoogte die praktisch onbegrensd is. 

De meeste zijn rechthoekig of vierkant. Mocht u echter een situatie hebben waarbij het wandpaneel exact moet passen in bijvoorbeeld een bestaande nis of een bestaand segment in de wand, zijn de panelen ook leverbaar in een vrije vorm. Wij maken de panelen in de juiste afmetingen en de gewenste vorm, zodat ze exact passen in een bestaand wandsegment.

Ook rond en ovaal zijn de panelen leverbaar.

Het voordeel hiervan is dat de panelen exact de vorm en de stijl van de wand volgen, terwijl ze eenvoudig aan de wand op te hangen en weer te verwijderen zijn. Ideaal om de akoestiek te verbeteren in gebouwen die onder erfgoed vallen, zoals kerken, kapellen, kloosters of beeldbepalende fabrieken.

Hoe dik zijn goede akoestische wandpanelen?

In het algemeen absorberen dikkere panelen beter lage tonen dan dunnere panelen.

Met dunne panelen of bijvoorbeeld gordijnen, worden alleen de hoge tonen gedempt, maar blijven de middentonen en lage tonen in de kamer gewoon aanwezig.

Het resultaat is een erg onprettig geluid. Wij adviseren daarom, voor een goede en gelijkmatig akoestiek, geluidsabsorberende panelen van minimaal 4 centimeter dikte.

Werken de panelen ook voor audio en home cinema? 

Voor extra goede akoestiek bij hifi audio en home cinema toepassingen adviseren wij panelen van minimaal 8 centimeter dikte. Zie de Esperio akoestische producten voor audio en home cinema.

Hoe worden de panelen opgehangen?

De panelen worden aan de wand opgehangen, als een schilderij. Afmetingen tot ca. 240x240 cm worden aan een ophangstrip gehangen. Ze zijn daarom gemakkelijk te verwijderen en mee te verhuizen. Grotere panelen worden aan de wand geschroefd.

Waarom akoestische wandpanelen van Rivasono?

Geluid bestaat uit golven. Lage tonen hebben lange golflengtes, hoge tonen korte golflengtes. 

Voor de beste akoestische werking is het van belang dat het akoestisch paneel optimaal afgestemd is op de toepassing. Bij spraak gaat het voornamelijk om middentonen, bij muziek om het gehele toonhoogtegebied van lage tonen tot hoge tonen.

De panelen van Rivasono worden optimaal afgestemd op de toepassing: spraak, muziek, home cinema.

Er zijn panelen met een akoestische werking, specifiek ontworpen voor in woonhuizen, voor bedrijven, kantoren, restaurants, scholen, instellingen e.d. Ook voor live muziek, HiFi audio en Home Cinema.

De meeste Rivasono wandpanelen worden aan de wand opgehangen met ca. 1,5 cm afstand tussen de wand en het paneel. Deze zogenaamde airgap zorgt voor een extra goede en gelijkmatige geluidsabsorptie.

Bij de Rivasono producten is deskundig advies inbegrepen. Wij hebben ervaring met honderden projecten, in woonhuizen, zakelijke toepassingen en voor audio / home cinema. Graag delen we deze kennis om ieder product optimaal te laten werken.

Informatie over akoestische wanden

Veel gestelde vragen over akoestiek verbeteren met akoestische wanden

Zijn losse wandpanelen of is een akoestische wand beter?

Een akoestische wand, van vloer tot plafond, heeft vaak een groter totaal-oppervlak dan losse akoestische panelen. Hoe groter het oppervlak hoe meer geluid gedemt wordt.

Dus een akoestische wand zal de galm in een bepaalde ruimte beter verminderen dan losse panelen, tenzij het totale oppervlak van de losse panelen even groot is.

Dikte 

Belangrijk is de dikte van de wand en de losse panelen. Voor algemeen gebruik, zoals in huis, op kantoor of in een zaal adviseren 4 cm dikte. Voor een gelijkmatige demping van lagere, midden- en hoge tonen.

Dit is de reden dat dunne materialen, zoals gordijnen, vaak geen uitgebalanceerde akoestiek opleveren, omdat daarmee alleen de hogere tonen gedempt worden.

Voor een speciale audio luisterruimte of home cinema is 8 of 12 cm dikte aan te bevelen, voor nog betere geluidsabsorptie bij lage tonen.

Kan ik iets aan de akoestische wand ophangen? 

De galmverminderende werking van de akoestische wand is zo goed, dat er gewoon schilderij aan worden gehangen. Zolang dat maar niet te groot is en de wand teveel afdekt. 

Welke maten zijn leverbaar ?

Een akoestische wand wordt opgebouwd uit panelen die exact op elkaar aansluiten. Deze akoestische panelen zijn standaard leverbaar in de maten van 60 x 270 cm.

Voor kleine wandsegmenten

Om kleinere wandsegmenten uit te vullen kan een aantal 120x120 panelen (type SAB) gebruikt worden. De geluidsabsorberende panelen worden tegen de wand verlijmd. Deze panelen hebben een facetrand, zodat ze goed op elkaar aansluiten.

Grotere wanden

Voor grotere wanden worden panelen gebruikt van 270 cm hoog. De panelen worden op de gewenste hoogte ingekort, zodat de wand vanaf de plint tot het plafond kan worden bedekt. Horizontaal wordt een aantal van deze panelen samengevoegd tot een groter totaaloppervlak.  Deze akoestische wandpanelen kunnen direct aan de bestaande wand worden verlijmd of, los van de bestaande wand, in een eigen frame worden gemonteerd. Hierdoor zijn ze te vervangen of te verplaatsen. 

Blijven naden zichtbaar ?

De panelen met facetrand sluiten goed op elkaar aan. Er blijft dus een smalle naad zichtbaar tussen de panelen.

Voor extra stevige montage kunnen de panelen VQ ook met een profiel onderling worden verbonden. Hierme is ieder paneel rondom in een profiel opgesloten. Een zeer stevige en fraaie montage in kantoren, zalen e.d.  

Meer informatie online

Voor meer tips en informatie over akoestiek, galm dempen en akoestiek verbeteren: zie de veelgestelde vragen en blog.

Persoonlijk advies

Wij adviseren u graag voor de beste oplossing.  Bij de Rivasono producten is deskundig advies inbegrepen.  Gebruik daarom onze service voor gratis persoonlijk advies, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

 • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
 • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.