Wij leveren in Nederland & België
Rivasono akoestisch plafondpaneel INVSIO Panel SAB tegen schuin plafond in open kantoor

Verbeter akoestiek
in huis

Onrust, herrie of galm? Verbeter de akoestiek met Rivasono.

Ervaring met >1600 projecten
Klantbeoordeling 4,9/5

Gratis advies op maat in onze showroom en akoestische producten voor maatwerk of voordelig zelf doen.

 

 

Hoe kan je het beste akoestiek in woonkamer en keuken verbeteren

Bekijk hier hoe je dat doet.

Akoestische plafondpanelen

Plafondpanelen is een populaire manier om het geluid in de woonkamer en keuken te verbeteren. Op de foto het Invisio Ceiling Panel SE plafondpaneel boven een keukentafel.

Panelen aan het plafond werken erg effectief. Ze kunnen verlaagd worden opgehangen of direct aan het plafond worden verlijmd. Lampen kunnen worden doorgevoerd.

Bekijk de voorbeelden met plafondpanelen
Rivasono praktijkvoorbeeld akoestiek verbeteren met plafondpanelen in woonkamer 1 368 207
Akoestisch schilderij Imago bij een eettafel 640 360R

Akoestische wandpanelen

Een akoestisch wandpaneel is een snelle manier om de akoestiek te verbeteren. Bijvoorbeeld met een Visio Design Panel maak je een akoestisch schilderij en verbeter je de akoestiek met design aan de wand. 

Hoe dichterbij het paneel bij de plek hangt waar het geluid als storend ervaren wordt, hoe groter de werking. Ideaal voor boven de bank, in de zithoek en bij de tafel.

Bekijk de voorbeelden met wandpanelen

Akoestische voorzetwand

Met een akoestische voorzetwand wordt (een deel van) de wand akoestisch geluiddempend gemaakt. De TV kan weer gewoon worden opgehangen.

In dit voorbeeld zijn tevens akoestische plafondpanelen tegen het plafond verlijmd. De combinatie van iets aan de wand én iets aan het plafond werkt het allerbeste.

Bekijk de voorbeelden met voorzetwanden
Rivasono akoestische TV wand in huiskamer 640 360

Meer akoestiekvoorbeelden in de woonkamer

Slechte akoestiek geeft onrust, herrie en je kan elkaar moeilijk verstaan. Er is weinig akoestische warmte en wooncomfort ontbreekt. Gelukkig zijn er nu oplossingen met akoestische producten die passen in het interieur. Bekijk hieronder drie voorbeelden.

Als je een grote woonkamer hebt, is het slim om, in plaats van de hele kamer gelijkmatig te dempen, akoestisch rustige zones te maken, bijv. de tafel en zithoek. Je hebt dan minder materialen nodig. Wij adviseren je graag verder!

Akoestisch plafondpaneel

Afronden mag

Het hoeft niet altijd met rechte hoeken te zijn. In dit strakke interieur passen de ronde akoestische plafonpanelen van het type Invisio Ceiling Panel randloos goed bij de ronde salontafels eronder. Combineer meerdere afmetingen en afhanghoogtes voor een extra speels effect. Op wens in iedere RAL kleur leverbaar.


Akoestisch plafondpaneel

Piano

Bij een instrument moet de toonbalans goed zijn en de muziek prettig klinken. Maar je wilt niet je woonkamer of muziekkamer als een studio inrichten. Wij maken akoestsiche panelen die perfect werken voor muziek en audio en goed in het interieur passen. Bijvoorbeeld dit Visio akoestisch schilderij met Daisy James design erop.


Akoestisch plafondpaneel

Blikvanger met vilt

Slim gecombineerd: met het akoestisch vilt Felt-211 is hier een wandpaneel gemaakt dat geluiddempend is en tevens een achtergrond vormt voor het kunstwerk dat ervoor hangt. Wij kunnen de meeste akoestische materialen in iedere gewenste vorm snijden met onze CNC machine.


Meer akoestiekvoorbeelden in de keuken

Herrie van bestek, koffiemachines kan in de keuken erg storend zijn. Overal zijn harde materialen die weinig dempen, het dempen van deze storende geluidsreflecties is erg zinvol. Bekijk hieronder drie voorbeelden.

Bij een open keuken zal de akoestiekverbetering ook de akoestiek in de woonkamer verbeteren en omgekeerd, omdat de ruimtes met elkaar in verbinding staan.

Akoestisch plafondpaneel

Panelen tegen elkaar

Om een groter oppervlak te krijgen zijn hier twee Invisio Ceiling Panel randloos plafondpanelen tegen elkaar, direct aan het plafond verlijmd. Direct boven de keukentafel is hier het geluiddempend effect het grootst.
Je kijgt een strak geheel met een minimaal hoogteverlies van 4 cm.


Akoestisch plafondpaneel

Boven kookeiland

In dit voorbeeld is het Invisio Ceiling Panel randloos verlaagd opgehangen boven een kookeiland. Het paneel leent zich goed voor de inbouw van Led-spots. 


Akoestisch plafondpaneel

Aan de wand

Met één enkel paneel is het geluid in de keuken verbeterd. Hier is een groot Visio Design paneel opgehangen.
Met de wand in een bijpassende kleur maak je het geheel af. Ben je de afbeelding zat, dan vervang je later gemakkelijk het doek.


Rivasono HiEnd Home Cinema project Zwitserland design1 640 360

Esperio audio akoestiek

Het beste voor audio hifi en home cinema

Alles voor de optimale luisterervaring in een audio luisterruimte of home cinema. Akoestisch advies en Esperio akoestische producten.
Of stap in een andere wereld met de complete Esperio Designs.

Bekijk Esperio audio akoestiek

Kenmerken van slechte akoestiek in huis

Het akoestisch probleem wordt meestal uitgedrukt als galm of echo. Hierbij klinkt de woonkamer of keuken kil, hol of leeg en kan je elkaar lastig verstaan, zeker wanneer er veel mensen binnen zijn. Je komt thuis lastig tot rust en je kan moeilijk genieten van films of muziek.

Woninginterieur_met_harde_materialen

Harde materialen geven slechte akoestiek

Hoor hier zelf het verschil tussen slechte en goede akoestiek

het verschil is het beste te beluisteren met een hoofdtelefoon of oorjes

Dezelfde kamer, voor en na

Wij hebben geluidsopnamen gemaakt in een normale huiskamer, daarna de akoestiek verbeterd en opnieuw opnamen gemaakt. Hier kan je het verschil horen.
De akoestiek is hier met onze akoestische testpanelen ter test tijdelijk verbeterd. Deze testpanelen lenen wij uit om zelf thuis te testen

Hoe deze opnamen gemaakt zijn, lees je in het blog artikel over de geluidsopnamen.

Kamer met slechte akoestiek

Rivasono akoestische testopnamen in huiskamer met slechte akoestiek

Geluidsopname in de akoestisch niet verbeterde kamer.

Kamer met goede akoestiek

Rivasono akoestische testopnamen in huiskamer met tijdelijke demopanelen

Geluidsopname in de akoestisch verbeterde kamer

Met Rivasono gegarandeerd goede akoestiek in huis

Wat klanten
over ons zeggen

Wij worden
beoordeeld met een

9,8

Lees alle ervaringen

"Wij zijn het er hier thuis unaniem over eens dat de akoestiek buitengewoon indrukwekkend verbeterd is t.o.v. de oude situatie. De gesprekken kunnen nu relaxt gevoerd worden en de muziek weergave heeft grote stappen aan kwaliteit gewonnen. Ik ben zeer tevreden."

- Dhr. Simon

"De akoestiek: helemaal geweldig! Wat een verschil! We zijn zeer tevreden, ook dankzij de vakkundige montage."

- Fam. Gitzels

Persoonlijk advies 

Kom langs in onze showroom voor gratis advies en alle voorbeelden.

Ook een adviesgesprek bij u, incl. akoestische meting van uw woning, is tegen betaling mogelijk.

Bekijk ons advies-aanbod Neem contact op

Hoe kan je het beste de akoestiek in huis verbeteren

Harde materialen geven slechte akoestiek

In de moderne en strakke interieurs van tegenwoordig worden veel harde materialen gebruikt. Slechte akoestiek in de woonkamer voelt voor de meeste mensen onprettig. Geluiden klinken hard en sterk, ook vanuit de andere kamers, en het is vermoeiender om een gesprek of de radio of televisie te volgen. Er zijn teveel geluidsreflecties, teveel galm.

Gordijnen en kleden niet de echte oplossing

Dunne gordijnen en kleden helpen vaak niet, omdat zij alleen hoge tonen dempen en daarmee het elkaar kunnen verstaan vaak minder goed maken.

Akoestische panelen

Echte akoestische panelen werken beter in het dempen van de ongewenste geluidsreflecties. Ze verminderen galm en verbeteren daarmee overtuigend de akoestiek in huis.

Met onze akoestische panelen los je het akoestisch probleem op een fraaie en simpele manier op. Akoestische panelen zorgen voor meer rust, geborgenheid en akoestische warmte in je huis. Zo verhoog je eenvoudig je wooncomfort dankzij een betere akoestiek in de woning.

Kijk voor meer informatie over akoestiek in huis verbeteren bij de veelgestelde vragen.

Akoestiek verbeteren in huis

Ervaar je herrie in jouw huis, een echo, een hol geluid of galm in huis? De oorzaak is een slechte akoestiek. Hierdoor versta je elkaar slecht en moet je moeite doen om jezelf verstaanbaar te maken.

Geluiden van bijvoorbeeld bestek op het aanrecht en aanschuivende stoelen klinken hard. Het algehele geluid in de kamer klinkt en voelt onprettig. Wij hebben goed nieuws voor je: dit is niet nodig!

Verminder galm en breng eenvoudig rust en warmte terug in je huis met onze akoestische panelen, onopvallend neutraal of met een fraai design. Al onze panelen zijn speciaal gemaakt om de akoestiek in je huis te verbeteren. Ze absorberen geluid en dempen daarmee de slechte akoestiek.

Als geluiddempende panelen in de woonkamer kan je akoestische wandpanelen gebruiken of akoestische plafondpanelen. 

Door de gelijkmatige geluidsabsorptie bij lage, midden en hoge tonen werken deze veel beter voor de akoestiek dan gordijnen of akoestiek schuim.

Graag adviseren wij voor iedere situatie welke oplossing de beste is. Dat kan telefonisch, tijdens een showroombezoek of via advies aan huis. Voor alle mogelijkheden van advies, kijk bij akoestisch advies op maat
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.