Wij leveren in Nederland & België

Adviesgesprek met akoestiekmeting thuis

akoestiek adviseur 368 207

Adviesgesprek met meting thuis

Persoonlijk akoestisch advies in uw huis. Om dit extra goed te kunnen doen, voeren we daarbij eerst in uw kamer(s) een akoestische meting uit. Daarna bespreken wij concreet de mogelijkheden om de akoestiek te verbeteren. Naast het bekijken van foto's met voorbeelden hoe de producten er in de praktijk uitzien, laten wij de materiaalmonsters zien.

€ 495 incl. BTW

De meting en het advies is zonder verdere koopverplichtingen erna. Als u binnen 12 maanden na het advies een order plaatst met een bedrag van minimaal  € 2500 (incl. BTW), verrekenen wij de helft van de kosten van de meting  (€ 247,50 incl. BTW) als korting op deze order. 

Liever gratis advies? Maak dan een afspraak voor advies in onze showroom.

Hoe verloopt de akoestiekmeting

In de bestaande kamer(s) wordt met een alarmpistool een knal gegenereerd en gemeten hoe sterk en hoe lang het geluid door de wanden, vloer en het plafond wordt teruggekaatst.

In de knal van het alarmpistool zijn alle tonen aanwezig. Via het akoestisch meetsysteem wordt gemeten hoe lang het duurt voor het geluid na de knal uitgestorven is, de zogenaamde galmtijd

De akoestische meting zelf duurt 3 minuten (per kamer). Tijdens de meting dienen eventuele aanwezigen even de kamer te verlaten, verder hoeft u niets te doen of voor te bereiden.

Interieur design en styling advies 368 207
 
Interieur design en styling advies 368 207

De akoestiekscore van een kamer, voor en na de verbetering

De akoestiekmeting: wat wordt gemeten

Wij meten de galmtijden bij meerdere toonhoogtes, van lage tot hoge tonen. Hierdoor zien we niet alleen de galmtijden, maar ook verschillen tussen de galmtijden bij de diverse toonhoogtes: de toonbalans van de ruimte. De toonbalans is belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid en bij muziek.

Na de akoestiekmeting worden de meetgegevens realtime geanalyseerd. De gemeten waarden worden vergeleken met de akoestische advieswaarden die voor een dergelijke kamer gelden. Hiermee wordt de akoestiek van de gemeten kamer beoordeeld en de akoestiekscore berekend.

De meting wordt uitgevoerd op basis van de genormeerde RT60 methode.

Het adviesgesprek over akoestiek en producten

Met de resultaten van de akoestische meting van uw kamer(s) berekenen wij exact wat er aan akoestische verbeteringen nodig is. Samen met u bepalen wij daarna welke akoestische producten daarvoor het beste zijn en in het interieur passen.

Interieur design en styling advies 368 207

Wij leveren akoestische producten in vele vormen en kleuren die speciaal voor in huis zijn ontwikkeld. Uiteraard houden wij rekening met uw wensen. Ook maatwerkproducten zijn mogelijk. Van de meeste producten kunnen wij praktijkfoto's en materiaalmonsters laten zien.

Akoestisch plafondpaneel in een keuken 368 207

Persoonlijk advies met meting thuis 

Dit adviesgesprek bij u thuis, inclusief de akoestische meting van uw kamers(s) kost € 495 (incl. BTW). Met 50% retour bij een order vanaf € 2500 (incl. BTW).

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.