Wij leveren in Nederland & België
Rivasono akoestisch plafondpaneel INVSIO Panel SAB tegen schuin plafond in open kantoor

Bent u slechthorend? Onze akoestische producten zorgen voor betere verstaanbaarheid.

Door goede akoestiek beter horen

Bent u slechthorend, heeft u gehoorverlies, een hoortoestel of een CI? Dan zal goede akoestiek in uw woning of op de werkplek bijna altijd de verstaanbaarheid verbeteren. Ook de klachten bij tinnitus en hyperacusis kunnen door de juiste akoestiek verminderd worden. Wij stemmen de akoestiek exact op uw persoonlijke hoorsituatie af, indien gewenst met behulp van uw audiogram.  

Neem contact op voor vrijblijvend deskundig advies en hoor het verschil in onze showroom demokamers.

Onze aanpak voor beter horen bij slechthorendheid

1. Uw kamer

Bij een showroombezoek kunnen wij de huidige akoestiek van uw kamer in de de meeste gevallen goed inschatten. Indien gewenst voeren wij daarnaast een akoestische meting van uw kamer(s) uit.

2. Uw hoorsituatie en hoorwensen

Wij bespreken uw hoorsituatie van slechthorendheid en hoorwensen. Desgewenst ook uw audiogram dat via de audicien is opgesteld. Hierna berekenen wij wat er nodig is voor de akoestische verbetering.

3. Onze akoestische panelen

U bepaalt welke akoestische panelen u, wat uiterlijk betreft, het beste in het interieur vindt passen. Deze panelen maken we dan met de op uw hoorsituatie afgestemde akoestische werking. Hierna leveren en desgewenst monteren wij deze.

Rivasono akoestische meting 640 360
Akoestische meting in de huiskamer

De akoestiek van uw kamer

Aan de hand van foto's van uw kamer(s) kunnen wij in de showroom goed adviseren welke akoestische verbeteringen aan te bevelen zijn. Dit adviesgesprek in onze showroom is gratis en vrijblijvend.

Om nog nauwkeuriger te bepalen hoe de huidige akoestiek in uw woning of op uw werkplek is, voeren wij desgewenst een akoestische meting uit. 

Akoestiekscore voor en na 45 88

Voorbeeld van een audiogram

Uw hoorsituatie en hoorwensen

Uw hoorsituatie en hoorwensen nemen wij mee in de berekening en het advies voor de optimale akoestiek. 

Onze ervaring met geluid, horen en akoestiek zorgt ervoor dat wij goed op uw persoonlijke hoorsituatie kunnen ingaan. Bent u slechthorend, met een gehoorapparaat of een C.I, dan heeft u waarschijnlijk bij de audicien een audiogram laten maken. Neem dit mee tijdens het adviesgesprek. Ook als u last heeft van oorsuizen (tinnitus) en/of hyperacusis houden wij daarmee rekening, door de betroffen toongebieden te dempen of door meer rust te brengen in de kamer.

Rivasono akoestisch wandpaneel voor slechthorendheid
Voorbeeld van een akoestisch paneel speciaal voor gehoorverlies

Onze akoestische panelen

Speciaal afgestemd op uw hoorsituatie

Wij stemmen de werking van onze akoestische panelen op uw hoorsituatie en wensen af, om uw gehoorverlies te compenseren. 

Hierbij gebruiken we diverse soorten akoestisch absorberend materiaal, dat afgestemd is op het dempen van bepaalde toonhoogtes. Hiermee kunnen we geluiddempende werking van de panelen bij lage, midden en hoge tonen bepalen. Door de juiste combinatie en de dikte van geluidsabsorberend materiaal maken wij panelen die akoestisch werken bij hoge, midden of lage tonen (of een combinatie daarvan). 

Passend in ieder interieur

Het geluidsabsorberend materiaal zit onzichtbaar in de panelen verwerkt; je ziet er aan de buitenkant niets van.

Het uiterlijk van de panelen kan naar wens neutraal effen gestoffeerd paneel of bijvoorbeeld een akoestisch schilderij met kunstdruk zijn. Er zijn panelen voor aan de wand en aan het plafond en goed passend in bijna ieder interieur. Ook voor bij de (thuis) werkplek.

Bekijk de akoestische panelen
Rivasono praktijkvoorbeeld akoestiekverbeteren in een keuken

Wat klanten
over ons zeggen

Wij worden gemiddeld
beoordeeld met een

9,8

"Even een mailtje van mij om u te vertellen hoe blij ik ben met de platen tegen ons plafond! Wij zijn bij u geweest en ik heb een C.I. Het gaat geweldig, het is heel fijn nu bijna normaal een gesprek te kunnen voeren. Ik ben er superblij mee. Nogmaals heel hartelijk dank, ook omdat u het toen zo goed hebt uitgelegd!"

Waarom akoestiek veel invloed heeft bij slechthorendheid

De kamer waarin je je bevindt heeft veel invloed op hoe je geluid hoort. De helft van alles wat je in een normale kamer hoort, zijn geluidsreflecties die van de wanden en de vloer en plafond komen. Deze reflecties kleuren het geluid en veroorzaken daarnaast ongewenste galm.

De kamer "spreekt terug" en versterkt de ene toonhoogte en dempt tegelijk de andere

Geluid bestaat uit lage, midden en hoge tonen. Iemand die slechthorend is, zal vaak een deel van het toongebied minder goed horen. Bijvoorbeeld je hoort dan hoge tonen veel minder goed dan midden en lage tonen.

Iedere kamer heeft een eigen toonbalans, waarbij geluid geluid met een bepaalde toonhoogte versterkt hoorbaar is en geluid met een andere toonhoogte verzwakt wordt. Deze toonbalans kan per kamer verschillen. Gordijnen, kleden en meubilair absorberen in de meeste kamers een groot deel van de hoge tonen; deze zijn dus minder goed hoorbaar, terwijl de midden en lage tonen wel goed in de kamer hoorbaar zijn. Hoor je bijvoorbeeld door slechthorendheid de hoge tonen al minder, wordt het vaak nog slechter in een akoestisch niet aangepaste kamer, in huis of op het werk.

Galm: het geluid blijft in de kamer te lang heen- en weer kaatsen

In veel kamers blijft geluid te lang tussen de wanden en vloer/plafond heen- en weer kaatsen. Het resultaat is dan teveel galm: het geluid blijft soms nog secondenlang in de kamer en vermengd zich met "nieuw" geluid. 

In een kamer met minimalistisch interieur met harde materialen zal er vooral teveel galm zijn; het geluid blijft te lang tussen de wanden en de plafond/vloer heen- en weer kaatsen. De kamer kan daarbij kil en "scherp" klinken met relatief veel hoge tonen en weinig akoestische “warmte”. Dit is voor iedereen een onprettige akoestiek, maar extra vervelend en vermoeiend voor slechthorenden of mensen met tinnitus of hyperacusis.

Wij werken samen met partners

Stichtingen en verenigingen

Om een zo goed mogelijke oplossing te kunnen bieden, werken we samen met stichtingen en verenigingen voor het ontwikkelen van akoestiek als hulpmiddel bij gehoorverlies en presentaties over akoestiek bij slechthorendheid. 

GGMD voor doven en slechthorenden

Adviseurs

Samen met onafhankelijke adviseurs hebben wij al menig woonhuis en werkplek succesvol akoestisch aangepast voor slechthorenden. De samenwerking zorgt voor een goed resultaat op gebied van beter horen en akoestiek. 

Hooridee advies en coaching, Wendelina Timmerman

Slechthorend Amsterdam

 

Audiciens

Heeft u een gehoortest gedaan bij een audicien? Heeft u daar een audiogram laten maken en een gehoorapparaat gekocht? Wij werken samen met audiciens, kunnen uw audiogram meenemen in het adviesgesprek.

Schoonenberg Leiden

Oorwerk

Aanpassing werkplek

Als de akoestiek op de werkplek niet in orde is, hebben slechthorenden daar extra last van. Vaak zijn er teveel ongewenste reflecties en/of is er een onbalans tussen lage, midden en hoge tonen. Herrie, slechte verstaanbaarheid en vermoeidheid is het gevolg.

Gelukkig zijn deze akoestiekproblemen met de juiste akoestische producten goed op te lossen. Deze worden door ons afgestemd op uw hoorsituatie en de werkplek. Meestal kan er met enkele aanpassingen al een grote verbetering bereikt worden.

Wij leveren akoestische producten die goed passen in de bestaande werkomgeving, vlot te monteren zijn en voor ieder budget.

Vergoeding UWV

Voor een akoestische aanpassing van de werkplek is het mogelijk om een vergoeding aan te vragen bij het UWV. Het is de werkgever die deze aanvraag moet doen. 

Het UWV wil graag een onderbouwing waarom deze aanpassing nodig is voor de slechthorende. Ze willen ook meetgegevens, deze kunnen wij verstrekken via het uitvoeren van een akoestische meting op de werkplek. De kosten voor deze meting, specifiek voor de werkplek-aanpassing, zijn € 247 excl. BTW.

Als de werkruimte een zeer slechte akoestiek heeft (bv hoge nagalmwaarde, niet volgens de ARBO normen) dan zal de werkgever zelf de kosten moeten dragen. Maar als onderbouwd kan worden dat de ruimte een bepaalde akoestische demping nodig heeft in verband met de slechthorendheid / tinnitus / hyperacusis dan is een vergoeding mogelijk.

Persoonlijk advies 

Benieuwd of akoestiekverbetering voor u een oplossing is?

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.