Wij leveren in Nederland & België

Hoe gaat een zakelijk advies en akoestiekmeting in zijn werking?

De Akoestiekmeting zakelijk geeft snel en betrouwbaar inzage in de huidige akoestiek van uw ruimte(s). Na het meten worden de gegevens direct geanalyseerd en wordt er o.a. een akoestiekscore berekend. Hiermee kunnen wij, in de functie van akoestisch adviesbureau, vaststellen hoe de huidige akoestiek van uw ruimte is. Met de analyse van de akoestiek van de ruimte kunnen wij u verder adviseren over eventueel benodigde akoestische producten, voor het verbeteren van de akoestiek van die ruimte.

Hier leest u hoe deze meting en het advies uitgevoerd worden.

De akoestiekmeting

In de bestaande ruimte wordt met een alarmpistool een knal gegenereerd. In de knal zijn alle tonen aanwezig. Via het akoestisch meetsysteem wordt gemeten hoe lang het duurt voor het geluid uitgestorven is. Wij meten dit standaard over meerdere toonhoogtes, van lage tot hoge tonen.

akoestische meting met ipad

De meetresultaten

Hierdoor zien we niet alleen de galmtijden, maar ook de toonbalans van de kamer. Dit is belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid en bij presentaties en muziek.

In een akoestisch “harde” of erg grote ruimte zullen de galmtijden relatief lang zijn, in een kamer met veel geluidsabsorberende elementen zullen deze tijden korter zijn.

De meting wordt uitgevoerd op basis van de genormeerde RT60 methode. De akoestische meting zelf duurt 3 minuten (per kamer). Tijdens de meting dienen eventuele aanwezigen even de kamer te verlaten, verder hoeft u niets te doen of voor te bereiden.

De beoordeling van de meetresultaten

Na de akoestiekmeting zijn de meetresultaten direct zichtbaar en worden deze via ons Sonar systeem realtime geanalyseerd, zodat de huidige, gemeten akoestiek van de ruimte beoordeeld kan worden. Door deze te vergelijken met de akoestische advieswaarde die voor de betreffende ruimte geldt, kunnen we exact inzichtelijk maken wat voor producten er nodig zijn. 

Deze advieswaarde wordt bepaald door o.a:

  • de normen uit het bouwbesluit, indien van toepassing;
  • de inhoud van de ruimte: als je in een grote ruimte staat, moet de akoestiek ook "groter" klinken;
  • het gebruiksdoel ervan: bijv. een hal moet anders klinken dan een besloten gespreksruimte;
  • de ambiance: in een klassiek interieur verwacht je een andere akoestiek dan in een modern kantoor.

Berekenen welke akoestische aanpassingen gewenst zijn

Na het vergelijken van de meetresultaten van de huidige akoestiek met de advieswaarde voor de optimale akoestiek, kunnen wij exact berekenen met welke producten en de hoeveelheid ervan, de geadviseerde akoestiek te bereiken is.

Wij maken de effecten van het toepassen van akoestische producten in uw ruimte vooraf helder zichtbaar. Dit gaat realtime, zodat wat producten erbij of eraf akoestisch doen, direct te zien is.

Akoestiekscore voor en na

Voorbeeld van de akoestiekscores van een ruimte

Als akoestisch adviesbureau maken we het bepalen van de optimale producten voor uw ruimte hiermee betrouwbaar en gemakkelijk. 

Akoestisch advies bij bouw en renovatie

Nog te bouwen of te renoveren ruimte? Dan is een akoestische meting niet mogelijk. In plaats daarvan berekenen wij, op basis van de bouwtekeningen, hoe de akoestiek zal worden en adviseren over akoestische materialen bij de bouw, of erna.

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.