Wij leveren in Nederland & België

Werken schuim en steenwol akoestisch?

Geluidsisolatiemateriaal of noppenschuim van de bouwmarkt is niet aan te raden als materiaal voor het verbeteren van de akoestiek in een kamer. Er zijn namelijk grote verschillen in de akoestische werking van absorberend materiaal.

Gelijkmatige absorptie

Geluid bestaat uit hoge-, midden- en lage tonen. Noppenschuim of ander goedkoop akoestisch materiaal heeft de eigenschap geluid met bepaalde toonhoogtes beter te absorberen dan geluid met andere toonhoogtes.

Dit geldt ook voor de steen- of glaswol geluidsisolatie uit de bouwmarkt. Dit materiaal heeft een samenstelling die bedoeld is voor isolatie TUSSEN wanden en is niet optimaal voor het dempen van geluid IN de ruimte.

Steenwol kan worden toegepast voor akoestiekverbetering, mits dit materiaal bewerkt is voor dit doeleinde. Dit steenwol heeft een andere samenstelling en dichtheid dan de steenwol isolatiematten van de bouwmarkt.

Akoestiek of geluidsisolatie

Er is ook een groot verschil tussen materiaal dat de akoestiek in de ruimte moet verbeteren en isolerend schuim dat bijvoorbeeld motorgeluid naar binnen toe moet verminderen.

Voor al deze materialen geldt dat ze bepaalde toonhoogten goed dempen en andere veel minder. Als je deze materialen voor akoestische verbetering IN de kamer toepast, krijg je vaak een ongebalanceerd geluid.

De materialen die wij aanbieden hebben wij wat dikte en samenstelling betreft geselecteerd op de akoestische werking en gelijkmatige demping van geluid met hoge-, midden- en lage tonen.

Een akoestisch beter alternatief voor steenwol isolatiemateriaal is Rivasono PXD of PND absorptiemateriaal.

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.