Hoe gaat het plaatsen van een akoestisch wandsysteem in zijn werking?

Soms is het vanuit esthetisch oogpunt niet gewenst om een los akoestisch wand- of plafondpaneel toe te passen om het geluid te verbeteren.

Een akoestisch spuitplafond is een mogelijkheid, maar dit is erg arbeidsintensief,  kostbaar, vaak fragiel en gaat gemoeid met veel wateroverlast tijdens het aanbrengen. Dit is dus niet erg geschikt voor bestaande kamers.

Akoestische voorzetwand als oplossing

Een ideale oplossing is het plaatsen van een akoestisch wandpaneel systeem. Hiermee wordt de gehele wand bedekt, valt het optisch weg en heb je niet het effect van losse panelen. Door het grote oppervlak werkt het Wall Panel System akoestisch zeer effectief en het is in een halve dag te plaatsen.

Het door ons aangeboden akoestisch wandsysteem is zowel voor het verminderen van overmatige galm als het verbeteren van Hifi audio uitermate goed geschikt. Het dempt hoge-, midden- en lagere tonen gelijkmatig, zodat de klankbalans optimaal is; belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, muziekweergave en “akoestische warmte”.

Tevens heeft de wand een goede extra isolerende werking bij warmte en kou.

Montagemogelijkheden van de wand

Het Wall Panel System wordt opgebouwd uit een aantal naast elkaar geplaatste panelen die van het plafond tot aan de vloer (of de vloerplint) doorlopen en op maat worden gesneden.

Deze 4 cm dikke panelen hebben een verdekte verbinding met het volgende paneel zodat altijd een volledig vlakke wand ontstaat, ook bij een minder rechte ondergrond.

De breedte van het wandsysteem kan exact worden aangepast op de gewenste totale wandbreedte. Ook een hoek of rand kan met een eindprofiel netjes worden afgewerkt.

Het materiaal is relatief hard en leent zich goed om bijvoorbeeld stopcontacten e.d. door te kunnen voeren, zodat de afdekplaat op de nieuwe wand komt.

Mogelijkheden in uiterlijk

Het akoestisch wandsysteem is leverbaar in wit (lijkend op RAL9010) met een licht gestructureerde oppervlak dat lijkt op een gestucte wand.

Tevens is het leverbaar met een iets sterker structuuroppervlak dat, behalve in wit, ook in een groot aantal kleuren beschikbaar is.

Deze varianten zijn daarnaast ook relatief stootvast en gemakkelijk reinigbaar; ideaal voor de kinderhoek of -kamer.

Bram Degens

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bram Degens

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.