Hoe wordt de akoestiek verbeterd door plafondpanelen?

In modern ingerichte kamers met veel harde materialen zoals glas, gips, plavuizen, houten of laminaten vloeren en beton, is er vaak teveel galm. Het geluid blijft te lang in de kamer tussen de wanden en de vloer en het plafond heen en weer kaatsen, wat zorgt voor een onprettig geluid.

Een veel gebruikte praktische oplossing is plafondpanelen. Plafondpanelen werken het beste als je ze in de buurt aanbrengt waar het geluid geproduceerd wordt of waar het als storend ervaren wordt. Hiermee hoef je niet de gehele kamer te voorzien, maar maak je zones waar het beter klinkt, bijvoorbeeld boven de tafel, boven het zitgedeelte of de open keuken (geluid van bestek op het aanrecht).

Implementatie opties 

Je kunt de plafondpanelen als eiland verlaagd aan het plafond ophangen. De tussenruimte tussen het paneel en het plafond geeft nog een extra grote dempende werking. Tevens kan je hier handig kabels voor bijvoorbeeld led-verlichting wegwerken.

De panelen zijn van stevig materiaal,  met een relatief hard oppervlak die wel geluid doorlaat. In dit materiaal kunnen heel goed spotjes verwerkt worden, maar ook kunnen de draden van een bestaande lamp hierdoor prima geleid worden.

Esthetische opties

De standaardkleur is wit (lijkend op RAL9010) met een oppervlak dat licht gestructureerd is en op een gestuct plafond lijkt. De randen zijn wit afgewerkt of naar wens voorzien van een aluminium kader.

De door ons aangeboden 4 cm dikke plafondpanelen zijn extra geselecteerd op het gelijkmatig dempen van hoge-, midden- en lagere tonen, zodat de klankbalans optimaal is; belangrijk voor goede spraakverstaanbaarheid, muziekweergave en “akoestische warmte”.

Bram Degens

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bram Degens

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.