Wij leveren in Nederland & België

Hoe kies ik de juiste afbeelding voor het Visio Design Panel

Het akoestische doek van de Visio Design Panelen en worden via een digitale printmethode van een afbeelding voorzien. Dit kan een zelfgemaakte of aangekochte foto, een afbeelding of een bedrijfslogo zijn. 

Het kiezen van de afbeelding

Voor het kiezen van een afbeelding zijn er meerdere opties mogelijk:

a. Een design van Rivasono kiezen

Wij hebben een aantal veelgevraagde designs geselecteerd die goed met allerlei paneelgroottes te combineren zijn. 

b. Een afbeelding van Shutterstock, Het Rijksmuseum of een andere externe bron kiezen

Shutterstock

De website shutterstock.nl bevat zeer veel afbeeldingen in hoge resolutie, geschikt om met een goed resultaat te gebruiken voor de akoestische panelen.

U kunt met (Nederlandse) trefwoorden, zoals bijvoorbeeld “strand” en “zon”, gemakkelijk zoeken naar een gewenste afbeelding. Elke afbeelding heeft een unieke code, het 'beeldnummer'.

Wij hebben een abonnement op Shutterstock. U hoeft daarom alleen de code van de gewenste afbeelding aan ons door te geven en wij verzorgen de rest. U hoeft zelf niets te downloaden.

Na uw bestelling kunt u het gewenste beeldnummer naar ons doorgeven per e-mail. Een afbeelding van Shutterstock kost €25,- incl. BTW.

Het Rijksmuseum

Op de site van Het Rijksmuseum is van een aantal schilderijen een download in hoge resolutie te doen. Ga hiervoor naar rijksmuseum.nl en selecteer een werk. U kunt vervolgens de link of de naam van het werk doorgeven en dan verzorgen wij de rest.

Een andere externe bron

Er zijn naast bovengenoemde websites nog vele websites waar u uw gewenste afbeelding zou kunnen uitkiezen. Als u ergens al een mooie afbeelding heeft gevonden, dan kijken wij graag mee of deze geschikt is.

Let op dat de meeste afbeeldingen die op bijvoorbeeld nieuwswebsites of blogs staan van niet al te hoge resolutie zijn en vrijwel nooit scherp genoeg zijn voor onze panelen.

c. Een eigen foto of ontwerp gebruiken

U kunt ook een afbeelding kiezen die u al in bezit heeft, bijvoorbeeld een vakantiefoto of een grafisch ontwerp. Wanneer u uw eigen afbeelding bij ons aanlevert kijken wij of deze geschikt is, en of er nog enige aanpassingen nodig zijn.

De scherpte van de afbeelding

Voor een scherp resultaat dient de foto een voldoende hoge resolutie te hebben. In de lengte en in de breedte moeten er een genoeg aantal pixels zijn, zodat de afbeelding op het doek niet onscherp wordt.

Gevolgen van een onscherpe afbeelding

Bij een onscherpe afbeelding worden op het doek de uiteindelijke pixels zichtbaar.

Scherp_vs_onscherp.jpg

Het verschil tussen scherp en onscherp. Links: 60 pixels per centimeter, rechts: 8 pixels per centimeter

Hoe scherp moet de afbeelding zijn?

Voor een mooie print houden wij een minimum van 16 pixels per centimeter (ppc) aan. Gaat de afbeelding hieronder, dan zijn van dichtbij de individuele pixels goed te zien. Des te verder de afbeelding boven de 16 ppc zit, des te mooier de afbeelding wordt. Vanaf 40 ppc is de afbeelding optimaal scherp.

Het belang van de resolutie is ook afhankelijk van het motief; een mistig landschap hoeft minder scherp te zijn dan foto van een stadsgezicht of een technisch object.

Om te bepalen of de afbeelding voldoende resolutie heeft deelt u het aantal pixels van de afbeelding door de gewenste paneelmaat in centimeter. Bijvoorbeeld:

We nemen een paneel van breedte x hoogte 120x90 cm en een afbeelding van breedte x hoogte 3000x1800 pixels. Om te bepalen of de afbeelding scherp genoeg is delen we zoals gezegd het aantal pixels door de corresponderende maten van het gewenste paneel:

  • Breedte: 3000 pixels / 120 cm = 25 pixels per centimeter
  • Hoogte: 1800 pixels / 90 cm = 20 pixels per centimeter
Beide waarden komen boven de 16 pixels per centimeter, en deze afbeelding zouden wij dus scherp genoeg achten voor het gewenste paneel.

Wij controleren uw afbeelding altijd of deze geschikt is voor de gewenste paneelgrootte. Ook kunnen wij de afbeelding bijsnijden om op de gewenste lengte/breedte verhouding van het paneel uit te komen.

Bestandstype

I.v.m. de handelbaarheid hebben JPG en PNG onze voorkeur, maar in principe kunnen wij elk bestandstype verwerken.

De eigen foto of afbeelding opsturen naar Rivasono

In veel gevallen is de afbeelding te groot om direct per e-mail te versturen, daarom raden wij aan om de afbeelding naar ons te sturen via Wetransfer. Op wetransfer.nl kun je de afbeelding(en) uploaden en naar ons e-mail adres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) versturen. De service van Wetransfer is gratis.

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.