Ondanks de 10 zitplaatsen toch een compact ontwerp
Ondanks de 10 zitplaatsen toch een compact ontwerp
Ceilo plafondpanelen met ingebouwde verlichting
Ceilo plafondpanelen met ingebouwde verlichting
De surround processor en de akoestiek optimaal op elkaar afgestemd
De surround processor en de akoestiek optimaal op elkaar afgestemd

Home Cinema met maximale filmbeleving gebouwd in een compacte ruimte

Home Cinema met optimale akoestiek in een compacte ruimte

  • Home Cinema, surround sound, 10 zitplaatsen
  • Bestaande kamer in een woonhuis
  • Esperio Absorber Panels en Ceilo SE plafondpanelen 

De aanpak

Opdracht

In een bestaande kamer diende een Home Cinema ruimte gecreëerd te worden. Aan Rivasono is gevraagd om het akoestisch ontwerp van deze nieuwe Home Cinema ruimte te maken en de akoestische producten te leveren. Gezien de noodzaak om 10 personen in tribuneopstelling te kunnen plaatsen, incl. scherm, beamer en speakers dienden de akoestische producten niet teveel ruimte in te nemen. Vanwege de ruimte kwamen de speakers relatief dicht bij de luisteraars te staan. Hiernaast diende de bas-energie uit de 2 grote subwoofers niet te dominant te worden.

Projectaanpak

Samen met de opdrachtgever hebben we het te bereiken resultaat bepaald. Na de akoestische berekeningen hebben we voor deze ruimte een combinatie van op maat gemaakte wandpanelen en plafondpanelen geadviseerd, op zo'n manier dat de bestaande wanden de akoestiek versterken.

Wanden 

De op maat gemaakte wandpanelen zijn, met afstand tussen elkaar, los aan de wand opgehangen. De hierdoor ontstane afwisseling absorptie-reflectie-absorptie zorgt voor extra ruimtelijkheid in de geluidsweergave. De dikte van 8 cm zorgt voor de juiste balans tussen midden- en hoge tonen.

Door van tevoren te berekenen wat de invloed van de bestaande wanden op de lage tonen weergave zou zijn, konden we de akoestische wandpanelen daarop afstemmen, zodat ze elkaar versterken. Hierdoor komen de bassen via de 2 grote subwoofers goed tot hun recht.

Plafond

Om ongewenste reflecties boven de luisteraars te voorkomen zijn zwarte akoestische plafondpanelen opgehangen. Deze zijn met ledverlichting uitgerust.

Onzichtbaar vanaf de onderkant, is op de plafondpanelen een extra laag absorptiemateriaal gelegd. Hierdoor worden de plafondpanelen akoestisch 8 cm dik, wat erg gunstig is voor een genuanceerde middentonen weergave. Optisch zien de plafondpanelen er, met 4 cm randdikte, fraai uit.

Vanwege minimale afleiding van de film, zijn de wanden en alle akoestische producten in zwart uitgevoerd.

Finetuning apparatuur

Nadat alle akoestische producten waren gemonteerd en de apparatuur was opgesteld en aangesloten, is een akoestische meting uitgevoerd. Deze diende als controle en input voor de finetuning van de apparatuur. Om de akoestiek en de geluidsapparatuur optimaal samen te laten werken is, in samenwerking met HiFi Number One de door hen geleverde DSP en surround processor optimaal ingesteld.

Resultaat

Het resultaat van de gezamenlijke projectaanpak van Rivasono en HiFi Number One is een zeer goede surround weergave, met op alle stoelen een fantastische film belevenis.

Ook een maximale filmbeleving ?

Neem contact op met ons Neem contact op met ons
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.