Wij leveren in Nederland & België
Audioruimte met Rivasono Esperio akoestiek
Audioruimte met Rivasono Esperio akoestiek
Absorber Panels 8 cm dik door gelijkmatige geluidsabsorptie
Absorber Panels 8 cm dik door gelijkmatige geluidsabsorptie
Centraal geplaatste Esperio CurveDiffuser
Centraal geplaatste Esperio CurveDiffuser
Perfecte akoestiek met behoud van akoestische frisheid en muziek-energie
Perfecte akoestiek met behoud van akoestische frisheid en muziek-energie

Audio luisterkamer: van plan tot perfect akoestisch resultaat

Een volledig nieuw gebouwde ruimte als Hifi audio luisterruimte met perfecte akoestiek.

De optimale balans tussen absorptie, refectie en diffusie. 

"Dit traject heeft voor mij nog eens bevestigd dat, voor het genieten van muziek, de kamer en de akoestiek echt wel de allerbelangrijkste factor is. En in mijn ogen is er geen betere en fijnere partij om zo’n traject mee in te gaan dan Rivasono. Ik heb de samenwerking met Frank zeer prettig gevonden; er wordt echt de tijd genomen, er is heel veel mogelijk, ik heb onderweg van alles geleerd en vooral een prachtig eindresultaat!"
- Sander van der Putten
Tijdens de bouw is al rekening gehouden met akoestiek

Van idee tot eindmeting

Akoestisch advies bij het bouwplan

Al voor de start van de bouw hebben wij, samen met de klant, vastgesteld wat de wensen zijn; hoe het later moet gaan klinken.

Op basis daarvan hebben wij de optimale verhoudingen in lengte, breedte en hoogte van de nog te bouwen ruimte berekend. Tevens de meest gunstige constructie bepaald voor plafond en de binnenwanden. 

Door hun opbouw hebben deze nu de optimale stijfheid voor een gebalanceerde laagweergave en werken op deze manier mee voor het behalen van de optimale akoestiek.

Akoestische nulmeting en berekening

Na de ruwbouw is er door ons een akoestische nulmeting, in de lege ruimte uitgevoerd. Met de meetresultaten konden we berekenen welke akoestische materialen waar benodigd zijn om de best mogelijke akoestiek voor Hifi audio stereo te realiseren.

Naast wat je hoort is wat je ziet ook van belang

De klant heeft gekozen voor een fraai interieur dat strak en rustig interieur oogt en tegekijk ruim en warm aandoet. Een ideale omgeving om ontspannen geheel op de muziek te kunnen concentreren.

De witte wanden en het witte plafond, gecombineerd met de grijze gestoffeerde wandpanelen en het kersenhouten diffuser levert een fraai geheel op.

Gecombineerd met de houten vloer en passend grijs kleed tussen de speakers en de luisterpositie.

Voorwand met diffusie en absorptie

In de hoeken zijn links en rechts wandpanelen toegepast. De plaatsing in de hoek zorgt voor demping  van overtollig laag, over een breed lagetonen-frequentiegebied.

Deze 8 cm dikke panelen zijn inwendig voorzien van PHD akoestisch absorberend materiaal met hoge dichtheid en gestoffeerd met de akoestische bekledingsstof CARA in de kleur grijs. CARA heeft een open structuur, zodat het geluid de achterliggende absorptielaag goed kan bereiken. De klant heeft ervoor gekozen de wandpanelen, met gebruik van deze materialen zelf te maken. Ze zijn ook klant en klaar leverbaar als ESPERIO Absorber Panel.

Centraal tegen de voorwand is een ESPERIO CurveDiffuser opgehangen. Het geluid wordt hiermee verstrooid in de ruimte, op een manier dat er meer ruimtelijkheid en meer muzieknuances hoorbaar zijn. Dit wordt bereikt door de gebogen vorm, de specifieke breedte en profiel van de latten en de ruimte ertussen.

Plafond

Aan het witte plafond zijn Rivasono akoestische plafondpanelen Ceilo SE  gehangen. Deze zijn 4 cm dik, met een oppervlak dat lijkt op een gestucte plafond. Op deze panelen ligt een laag van 4 cm PHD absorptiemateriaal, om zo een gelijkmatige geluidsabsorptie te realiseren bij hoge, midden en lagere tonen. Net als bij de wanden zorgt de ruimte tussen de plafondpanelen voor een extra goed akoestisch resultaat.

Zijwanden

Aan de wanden zijn gestoffeerde panelen gehangen, van hetzelfde type als in de hoeken van de voorwand.

Bewust is er tussen alle panelen ruimte gelaten om de gewenste afwisseling tussen absorptie (de panelen) en reflectie (de harde wand) te realiseren. Dit zorgt voor voldoende absorptie met behoud van akoestische "frisheid"

Resultaat

Na de montage is er een akoestische controlemeting uitgevoerd. Tevens, samen met de klant, door ons een luistersessie gedaan, om alle akoestische eigenschappen van de ruimte en de interactie van de luidsprekers ermee te beoordelen en te controleren.

Het resultaat is een zeer goede akoestiek met een optimale toonbalans van lage, midden en hoge tonen. De gemeten RT60 galmtijden zijn tussen 0,2 en 0,3 sec.

Dit geeft een ideale rustige akoestiek om alle muziekdetails goed te kunnen horen. De plaatsing van de wandpanelen en de ESPERIO diffuser zorgt daarnaast dat ruimtelijkheid die in de opname zit optimaal tot uiting komt. Tevens is hiermee de noodzakelijke "frisheid" in de midden- en hogere tonen bereikt. 

Een ideale combinatie voor urenlang luisterplezier bij alle muziekgenres.

De geluidsbeleving is daarmee zo goed dat je er geheel in opgaat en de tijd vergeet.

Ook uw audioruimte bouwen of verbeteren ?

Neem contact op met ons Neem contact op met ons
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.