Wij leveren in Nederland & België

Wat is geluidsabsorptie?

In de meeste kamers zorgen ongewenste reflecties van harde wanden en het plafond voor teveel galm, minder goede verstaanbaarheid en een minder goede Hifi audioweergave.

Geluidsabsorberend materiaal

Een goede manier om deze reflecties te verminderen is het gebruik van geluidsabsorberende materialen. Deze materialen kaatsen maar een klein deel van het geluid terug; de rest wordt in het paneel geabsorbeerd. Er zijn grote verschillen in de akoestische werking van absorberend materiaal.

Er is ook een groot verschil tussen materiaal dat de akoestiek in de ruimte moet verbeteren en dempingsmateriaal dat bijvoorbeeld motorgeluid naar binnen toe verminderd.

Het materiaal dat wij in onze geluidsabsorberende panelen verwerken is uiteraard optimaal geschikt voor spraak en audio. Wij leveren meerdere varianten, met elk hun eigen absorberende eigenschappen bij lage-, midden- en hoge tonen.

Soms combineren wij meerdere materialen achter elkaar en kunnen daarmee een ideale mix aanbieden met maximale akoestische werking bij een zo gering mogelijke dikte.

Geluidsabsorberende panelen zijn bij Rivasono beschikbaar in vele vormen en maten, wat ervoor zorgt dat er voor iedereen iets bij zit dat in de smaak valt. Dit kan betekenen dat witte panelen tegen het plafond gehangen kunnen worden voor een zeer subtiel effect, of juist dat een kleurrijk paneel tegen de wand dient als blikvanger.

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op

Persoonlijk advies?

Onze medewerkers staan voor u klaar.

Neem contact op
Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.