Werkplek en overlegplek inrichten?

 

Werk beter en prettiger in een rustige, stille werk- en overlegplek.

Onze akoestische producten verminderen herrie en afleiding.

Voor meer resultaat en werkplezier.

De nieuwe multifuncionele werkplek 

De manier waarop kantoorruimtes gebruikt worden verandert. Het kantoor van de toekomst zal multifunctioneel worden met ruimte voor werk, rust,  ontmoeting en het versterken van de teamspirit. Dit betekent ook dat de indeling van het kantoor een verandering ondergaat.

Bekijk hier hoe je deze nieuwe werk- en overlegplekken akoestisch optimaal inricht.

Rivasono thuiswerklek inrichten 640 360

Hoe maak je een werkplek stiller?

Op het werk is er vaak te veel galm. Door de harde materialen in het interieur blijft het geluid te lang heen- en weer kaatsen tussen wanden en tussen vloer en plafond. Ook kan er veel extra geluid zijn van bellende collega's, printers, heen- en weer lopen enz.

Galm verminderen en daarmee akoestiek verbeteren bij de werkplek doe je door het aanbrengen van geluidsabsorberende materialen, zoals akoestische plafondpanelen, akoestische wandpanelen of bureauschermen. Deze dempen de ongewenste geluidsreflecties en absorberen overmatige omgevings- en stemgeluiden.

Tip: Plaats de panelen dichtbij de werkplek. Hoe dichterbij, hoe beter akoestische producten werken. Hang bijvoorbeeld een akoestisch wandpaneel vlakbij de werkplek en een akoestisch plafondpaneel direct erboven.

Bureaus

Bij werkplekken tegenover elkaar is het belangrijk om onderlinge geluidsoverdracht te verminderen met een bureauscherm, zoals hier het Toney Desk Pro akoestisch bureauscherm. Dit dempt het geluid aan beide kanten. In combinatie met akoestische plafondpanelen voorkom je dat teveel geluid via plafondreflecties alsnog aan de andere kant komt. In dit voorbeeld zijn er Toney Ceiling Pro panelen verlaagd opgehangen. Deze dempen ook de storende galm, waardoor de hele ruimte rustiger wordt. Een verrijdbaar Floor Panel schermt eventueel geluid van andere bureaus nog verder af.

Rivasono akoestisch stille werkplek inrichten
Rivasono akoestisch stille zithoek inrichten

Overlegplek

Op een overlegplek wil je rustig kunnen spreken. Elkaar goed verstaan en een zekere privacy zijn belangrijk. In dit voorbeeld is de achterwand voorzien van akoestische tegels Toney Wall Tiles Circle-Square. Dit zorgt voor een akoestisch rustige hoek waardoor het gesprek niet via de achterwand ook verderop te volgen is. Passende ronde akoestische plafondpanelen Toney Ceiling Panel Pro voorkomen plafondreflecties en dempen galm.  Een losstaand kamerscherm Toney Divider, om de zithoek verder af te schermen en Toney lamp maken het plaatje compleet.

Vergaderruimte

In plaats van onopvallend kan je onze akoestische producten ook als design object gebruiken. Zoals hier het akoestisch plafondpaneel boven de tafel. Dit kunnen wij exact op maat maken en met verlichting combineren. De stroken hebben veel akoestisch oppervlak om de overmatige galm te dempen. Verminder wandreflecties met een Visio akoestisch foto wandpaneel met een eigen foto of tockfoto, als eyecatcher.

Rivasono akoestisch stille spreekruimte inrichten
Rivasono akoestisch stille zithoek inrichten

Balie en wachtruimte

De balie is vaak de eerste blikvanger bij binnenkomst. Die moet er goed uitzien en tegelijk moeten gesprekken er rustig en vertrouwelijk gevoerd kunnen worden. In dit voorbeeld is een akoestisch plafondpaneel Toney Ceiling Pro gecombineerd met led-spots. De hele achterwand is een akoestische voorzetwand van PW-211 akoestische constructieplaat. Via onze CNC machine kunnen wij het bedrijfslogo erin verwerken. De losstaande Toney Divider schermt de balie van de bank verder af.

Praktijkvoorbeelden

Bekijk hoe wij akoestiek in de praktijk verbeteren en doe inspiratie op.

Bekijk de individuele voorbeelden  of  Laat je inspireren met de showcase
Het nieuwe werken met Rivasono akoestiek 368 207
akoestiek adviseur 368 207

Ernst Coutinho, akoestisch adviseur

Ook uw werkplek akoestisch verbeteren?

Wij zijn overtuigd zijn dat we de akoestiek op de werkplek succesvol kunnen verbeteren.

Maak een afspraak voor vrijblijvend persoonlijk advies.

Maak een afspraak met één van onze adviseurs

Het nieuwe werken

De manier waarop de kantoorruimte gebruikt wordt, is in verandering. 

De verwachting is dat we in de toekomst meer thuis blijven werken en gemiddeld niet meer dan 3 tot 4 dagen op kantoor zijn.

Kantoor wordt meer dan een werkplek

Van formele plek naar een verlenging van onze huiskamer, waar we ons meer thuis voelen en waar werkgevers de werknemers een plek bieden voor werk, ontspanning, concentratie en overleg.

De kantoorruimtes worden dan vooral gebruikt om:

  • een rustige werkomgeving te bieden als het thuis niet lukt om een goede plek te creëren om geconcentreerd te kunnen werken
  • te vergaderen en inspiratie op te doen met collega’s
  • het bestendigen van de teamspirit en de bedrijfsindentiteit 

Andere inrichting

Om met deze verandering mee te gaan en werknemers een goede plek te kunnen blijven bieden, wordt de indeling en inrichting aangepast.

Doordat we ons meer bewust zijn geworden van de hygiëneregels, is het ruimtelijker opzetten van onze werkomgeving aantrekkelijk met brede gangpaden en eilanden waar men samenkomt voor een vergadering of het delen van ideeën.

Omdat er meer werknemers thuiswerken, hoeven er minder vaste werkplekken te zijn. Deze worden deels ingericht als een flexwerkplek. Hierbij wordt dan erop gelet dat het ergonomisch goed opgezette flexwerkplekken zijn.

Kwaliteit

Een kantoortuin kan nu worden omgevormd tot veelzijdig kantoor waar de ideale werkomstandigheden voor elke werknemer voorhanden is. Als het een keuze is om naar kantoor te gaan versus thuis te werken, is een goede akoestiek des te belangrijker.

Op verschillende plekken wordt dan gewerkt met een verdeling in verschillende zones.

Voorbeelden hiervan zijn: 
  • de ene ruimte is meer open dan de andere en heeft een passende inrichting.
  • door de ruimtes te voorzien van een duidelijke indeling en verschillende kleuren, is het voor iedereen duidelijk wat de zones zijn en stoort men elkaar niet.
  • de rustige zone is ingericht om in stilte geconcentreerd te werken of (video) bellen met een meer gedempte akoestiek. 
  • de ontspanningszone is ingericht om even bij te praten of iets te lezen met comfortabele banken of fauteuils.
  • de ruimte voor overleg is meer open en biedt de mogelijkheid om te overleggen met genoeg ruimte om afstand te houden tot elkaar.

Goede akoestiek is onderdeel van de kwaliteit

Door te werken aan een goede akoestiek, zal er in de ene zone meer demping zijn dan de andere.

Om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen, hebben wij producten die makkelijk te plaatsen zijn, zodat er geen ingrijpende verbouwing van de ruimte nodig is.

De nieuwe akoestische wandpanelen kunnen worden voorzien van een bedrijfslogo en in natuurtinten worden uitgevoerd of als akoestisch fotopaneel. De akoestische plafondpanelen passen wat vorm en kleur precies in de gewenste uitstraling van de ruimte.

Ook zijn er akoestische scheidingswanden en kamerschermen die makkelijk te verplaatsen zijn en op iedere gewenste plek voor demping zorgen.

Door oplossingen voor wanden, plafond en vloer te combineren, kan de ruimte zodanig worden aangepast dat er in elke zone een passende demping van geluid is.

Persoonlijk advies

Wij adviseren graag bij het vinden van de beste oplossing voor akoestiek bij het nieuwe werken, ook voor de thuiswerkplekken.  Bij de Rivasono producten is deskundig advies inbegrepen.  Neem daarom contact op voor gratis persoonlijk advies.

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.