Thuiswerken?

 

Werk beter en prettiger in een rustige, stille thuiswerkplek.

Onze akoestische thuiswerkproducten verminderen herrie en afleiding.

Voor meer plezier bij werken vanuit huis.

Minder herrie en meer werkplezier met een rustige thuiswerkplek

Bij het werken vanuit huis kan er afleiding, herrie en overlast zijn door geluiden van binnen en huitenshuis. Daarnaast zorgt de slechte akoestiek op de thuiswerkplek galm en "hol" klinkende spraak. Skype, Zoom en Teams meetings worden daardoor moeilijk verstaanbaar.

Met onze producten die de akoestiek in huis verbeteren maak je de thuiswerkplek stiller en rustiger. Dit zorgt voor meer concentratie en meer plezier bij het thuiswerken.

Rivasono thuiswerklek inrichten 640 360

Hoe maak je een werkplek stiller?

In huis is er vaak te veel galm. Door de harde materialen in het interieur blijft het geluid te lang heen- en weer kaatsen tussen wanden en tussen vloer en plafond.

Galm verminderen en daarmee akoestiek verbeteren bij de thuiswerkplek doe je door het aanbrengen van geluidsabsorberende materialen, zoals akoestische plafondpanelen, akoestische wandpanelen of bureauschermen. Deze dempen de ongewenste geluidsreflecties en absorberen overmatige omgevings- en stemgeluiden.

Tip: Plaats de panelen dichtbij de werkplek. Hoe dichterbij, hoe beter akoestische producten werken. Hang bijvoorbeeld een akoestisch wandpaneel vlakbij de werkplek en een akoestisch plafondpaneel direct erboven.

Thuiswerkplek tegen de wand

Met de Toney Desk maak je je eigen rustige werkplek direct op het bureau. En als je klaar bent vouw je hem gemakkelijk op. Zet er een Toney Divider naast en je schermt ook geluid vanuit de kamer af: de Toney Divider dempt geluid aan beide kanten. Om ongewenste galm verder te verminderen hang je één of meer akoestische panelen aan de wand, in dit voorbeeld de Toney Flower.

Rivasono stille thuiswerkple aan de wand 640 360
Rivasono stille thuiswerkple aan de tafel 800 450

Werken aan de tafel

Ook van de huiskamer- of keukentafel kan je een rustige werkplek maken. Met het Invisio Ceiling Panel SE worden ongewenste plafondreflecties boven de tafel gedempt. Het paneel kan direct tegen het plafond worden verlijmd of verlaagd worden opgehangen. Een fraai Visio Design Panel achter de tafel zorgt voor het nog verder verminderen van hinderlijke galm. Voortaan is werken en praten aan tafel altijd veel prettiger !

Thuiswerkplek voor het raam

Stilte speels vormgegeven

In dit voorbeeld hangt er boven het bureau een Invisio Ceiling Panel SE in donkergrijs. Dit paneel is verlaagd aan haken aan het plafond opgehangen. Tegen de achterwand zijn Toney Tiles Hexagon in een speelse kleurcombinatie geplakt. Hiermee is de wand akoestisch geluidsabsorberend geworden.

Rivasono stille thuiswerkple aan de wand 640 360

Meer informatie over de producten

 
Akoestisch schilderij Imago bij een eettafel 368 207

Visio Design Panelen

Gebruik een Visio Design Panel.

Toney Flower akoestisch wandpaneel voorbeeld1 op wand 368 207

Toney akoestische elementen 

Design je eigen stilte met Toney. Fraai vormgegeven, gemakkelijk in elkaar te zetten en gemaakt van gerecycled materiaal.

Akoestisch plafondpaneel in een keuken 368 207

Invisio Ceiling Panel SE akoestische plafondpanelen 

Een Invisio Ceiling Panel SE.

Praktijkvoorbeelden

Bekijk hoe onze producten er in de praktijk uitzien en doe inspiratie op.

Bekijk de praktijkvoorbeelden
Het nieuwe werken met Rivasono akoestiek 368 207

Wat klanten
over ons zeggen

Wij worden gemiddeld
beoordeeld met een

9,8

"Het effect was direct hoorbaar - het holle en resonerende geluid werd geabsorbeerd door de decoratieve akoestische panelen. We zijn blij met het resultaat en kunnen het bedrijf Rivasono van harte aanbevelen!"

akoestiek adviseur 368 207

Bram Degens, akoestisch adviseur

Gratis persoonlijk advies

Vragen over de beste oplossing voor stiller thuiswerken?

Maak een afspraak en bezoek onze showroom Neem contact op

Thuiswerken

Thuiswerken, de nieuwe standaard

Het geheel of gedeeltelijk thuiswerken is voor veel werknemers de nieuwe standaard geworden. De verwachting is dat men ook in de toekomst vaker meer zal werken vanuit huis en nog maar enkele dagen op kantoor zal zijn om collega’s te zien en te overleggen.

Een goede thuiswerkplek is een rustige thuiswerkplek

Het inrichten van een goede thuiswerkplek begint bij goede ergonomie, zoals een goede stoel, bureau en de juiste hoogte van schermen.

Naast het goed kunnen zitten en werken op de juiste hoogte, is het belangrijk om een rustige omgeving te creëren in huis, zodat er ongestoord gewerkt kan worden. Denk hierbij aan het gebruik van rustige kleuren, een omgeving met weinig visuele prikkels en een goede akoestiek. Veel van ons werken in een ruimte die ook gebruikt wordt voor een andere functie, zoals een studeerkamer voor het gezin of een eettafel.

De geluiden van huisgenoten, huisdieren en apparatuur in huis kunnen onze concentratie doorbreken en ons afleiden van ons werk. Door meer rust te creëren en geluid van de achtergrond te dempen, is het makkelijker om aan het werk te blijven en de concentratie vast te houden. Ook helpt een rustige werkomgeving bij online vergaderingen en bevordert het de verstaanbaarheid.

Hoe maak je de thuiswerkplek stiller?

Er zijn verschillende oplossingen die kunnen helpen bij het samenstellen van een akoestisch goede werkplek.

Zo zijn er speciale akoestische bureauschermen die visueel en auditief helpen om meer rust te creëren. Dit scherm is ook makkelijk weer op te bergen aan het einde van een werkdag. Ook met een kamerscherm kan men zich meer afsluiten, het is gelijk een rustige achtergrond voor video-gesprekken. Door verschillende oplossingen te combineren kan naar elke smaak een eigen plek creëren.

Een meer vaste oplossing is een akoestisch plafondpaneel en akoestisch wandpaneel. Je kunt akoestiek verbeteren ook doen met een akoestisch fotopaneel / akoestisch schilderij, bijvoorbeeld een mooie foto of favoriete afbeelding. Doordat een fotopaneel geheel naar eigen wens samen te stellen is, past het in elk interieur en is het gelijk een fraaie eye-catcher.

Persoonlijk advies

Wij adviseren graag bij het vinden van de beste oplossing voor akoestiek bij thuiswerken.  Bij de Rivasono producten is deskundig advies inbegrepen.  Gebruik daarom onze service voor gratis persoonlijk advies, zowel voor zakelijke als particuliere klanten.

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.