Wij verbeteren akoestiek op het werk en in huis

Akoestisch advies op maat en akoestische producten voor ieder budget

Ervaring met >2800 projecten
Klantbeoordeling 4,9/5

Rivasono BV

Telefoon: 0348 - 769 106
E-mail: info@rivasono.nl
Adres: Bierbrouwersweg 10, 3449 HW Woerden

Vragen ?

Stel hier direct uw vraag.

Langskomen ?

Van harte welkom in onze showroom!

Rivasono Team 2019 1140x150 bw

Alles voor succesvol akoestiek verbeteren op het werk, in huis en voor audio / home cinema

Meer werkplezier door goede akoestiek op het werk, meer wooncomfort door goede akoestiek in huis

Minder storende nagalm, minder herrie en het elkaar beter kunnen verstaan is het akoestisch resultaat van onze adviezen en akoestische producten. Meer demping van storende reflecties.

Op het werk

Of het nu een kantoor, spreekkamer, restaurant, of zorginstelling is, overal waar de akoestiek verbeterd is, werken en verblijven mensen prettiger. Minder overlast van storende geluiden, minder afleiding en onbewuste spanning. Vermoeidheid neemt af en werkplezier toe door betere akoestiek.

In huis

Meer rust, minder geluiden vanuit buiten, sprekers en tv-geluid beter kunnen horen. Door betere akoestiek ontstaat er meer akoestische warmte, iets dat zeker bij moderne, strakke interieurs, erg welkom is. Meer wooncomfort en akoestische warmte door betere akoestiek. Ook de thuiswerken gaat veel beter met een akoestisch aangepaste thuiswerkplek. 

Bij HiFi audio en Home Cinema

Goede akoestiek kan de beleving bij HiFi stereo of Home Cinema surround maken of breken. Rivasono heeft een extra specialisme in akoestiek voor audio. Het verbeteren van de geluidsweergave in de woonkamer, luisterruimte of home cinema ruimte heeft Rivasono al vaak en met veel succes gerealiseerd.

Live muziek en Studio

Ook het verbeteren van de akoestiek voor live muziek in een zaal, muziek-school of studio hebben wij met succes gedaan.

Bovendien kunnen wij voor studio en home studio toepassingen de ideale akoestische omgeving adviseren en akoestische producten leveren, voor near field monitoring en luisteren in een afmixruimte.

Voor al deze toepassingen hebben wij modellen ontwikkeld waardoor wij snel kunnen berekenen en adviseren wat er nodig is voor een optimale akoestiek in iedere ruimte.

Akoestisch specialist

Rivasono heeft jarenlange ervaring met het verbeteren van de akoestiek.

Wij hebben meer dan 1600 projecten voor akoestiek verbeteren gerealiseerd In woonhuizen, bedrijven, kantoren, scholen, restaurants, zorginstellingen enz.

Wij geven akoestisch advies, voeren akoestische metingen uit, leveren akoestische producten en verzorgen de levering en montage.

Zowel voor particuliere als zakelijke klanten.

Daarnaast ontwerpen en leveren wij akoestisch perfecte Home Cinema's en HiFi audio luisterruimtes.

Akoestisch advies

Wij willen onze klanten graag adviseren bij de juiste keuze uit de akoestische oplossingen. Daarbij houden wij ook rekening met de bouwkundige omstandigheden en het budget.

Wij bieden alle soorten akoestisch advies, van telefonisch advies tot het optreden als akoestisch adviesbureau bij een groot bouw- of renovatieproject.

Telefonisch of online

Dit kan gemakkelijk via de telefonisch advies of via onze on-line advies aanvraag. Hierbij adviseren wij wat er nodig is om de akoestiek te verbeteren en welke akoestische producten hiervoor het beste zijn.

Persoonlijk advies in onze showroom

In onze showroom kunnen wij u persoonlijk adviseren, alle producten laten zien en de vele praktijkvoorbeelden doornemen. Tevens kunt u er zelf de akoestische verbetering horen.

Akoestische meting en advies bij u

Wij kunnen snel en efficient meten hoe de akoestiek van een ruimte is. Na deze meting kunnen wij direct berekenen en adviseren wat en hoeveel er nodig is om de akoestiek te verbeteren.

Voor de beste resultaten hebben wij 3 soorten akoestische metingen ontwikkeld, afgestemd op de omgeving: Akoestiekmeting Woning, Akoestiekmeting Zakelijk, Akoestiekmeting Audio.

Akoestisch advies bij (ver)bouwplannen

Bij (ver)bouwplannen is het al tijdens de planning zeer zinvol om met de akoestiek rekening te houden. Bijvoorbeeld bij de bouw van een nieuw huis, de aanbouw van een serre, maar ook bij bouw of renovatie van kantoren, horeca en bedrijfspanden of een kapel, kerk of klooster dat een andere bestemming krijgt.

Op basis van een bouwtekening kan Rivasono berekenen hoe het later gaat klinken en adviseren welke akoestische materialen bij de bouw het beste toegepast kunnen worden. Daardoor kunnen de akoestische aanpassingen vaak onzichtbaar tijdens de bouw verwerkt kunnen worden.

Hierbij werken wij, als akoestisch adviesbureau, samen met aannemers, architecten en interieur designers en inrichters voor de akoestiek bij projecten.

Veelgestelde vragen en blog

Antwoorden op de meest voorkomende vragen over akoestiek in huis en op het werk hebben wij bij veelgestelde vragen gezet. Onder andere oplossingen voor akoestische problemen en praktische tips voor het gebruik van onze akoestische producten.

Achtergrondinformatie, nieuws en wetenswaardigheden over akoestiek zijn in onze blog te vinden.

Akoestische producten

Voor al deze toepassingen levert Rivasono de beste akoestische producten. Veel van deze producten kunnen wij uit voorraad uit ons magazijn in Woerden leveren. In onze showroom en bij onze partners en dealers zijn voorbeelden te zien.

Eigen producten met exclusief design

Samen met een aantal designers en meubelateliers hebben wij producten ontwikkeld die zich onderscheiden door een zeer fraai uiterlijk met zeer goede akoestische werking te combineren. 

Voorbeelden zijn akoestische dempingspanelen aan de wand of als akoestisch plafondpaneel. En het akoestisch schilderij of fotopaneel voor aan de wand.

Voor audio in studio of home cinema leveren wij akoestische diffusers die eruit zien als design objecten.

Onopvallend de akoestiek verbeteren

Als het interieur zoveel mogelijk onveranderd dient te blijven, bieden wij oplossingen om de akoestiek relatief onzichtbaar te verbeteren.  

Duurzaamheid

Wij houden met de duurzaamheid van het akoestisch materiaal en de fabricage door te letten op het gebruik van zoveel mogelijk gerecyclede materialen, bijvoorbeeld gerecyclede PET flessen als basis voor akoestisch absorberend materiaal in veel van onze producten te gebruiken. Onze werkwijze met zoveel mogelijk lokale productie helpt onnodig transport te verminderen. Voor de meeste producten voeren wij een sustainability index. 

Voordelige akoestische producten

Naast de design producten bieden wij ook voor een beperkt budget prima akoestische oplossingen.

Door het slim combineren van materialen die in grote hoeveelheden geproduceerd worden, hebben wij wand- en plafondpanelen ontwikkeld, die wij tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Daarnaast bieden wij akoestische materialen, als u producten zelf wilt maken. Samen met onze gratis tips en advies voor het verbeteren van de akoestiek in woonkamer, luisterruimte, studio of het bouwen van een thuisbioscoop, kan tegen lage kosten een prima akoestiek worden gerealiseerd. Ook het op een voordelige manier akoestisch verbeteren van een kantine, magazijn of sportschool is hiermee goed mogelijk.

Levering en montage

Voor het leveren en monteren van de producten hebben wij een eigen bezorgdienst en montageservice. Indien gewenst kunt u de montage ook laten verzorgen door onze eigen montageservice.

Voor grotere projecten werken wij samen met een aantal vaste interieur afbouwbedrijven. Hierbij treden wij op als hoofdaannemer, dus als aanspreekpunt en eindverantwoordelijke voor het project.

Werkingsgarantie

Rivasono biedt garantie op het akoestisch advies en de akoestische producten. Bij grotere projecten voeren wij na de oplevering van het project gratis een nameting uit om het akoestisch resultaat te controleren en te documenteren.

Visio akoestisch schilderij met afbeelding

Salt field

Gratis bezorgd als zelfbouwpakket
Gemakkelijk te monteren
Inclusief ophangmateriaal
De voordelen van Rivasono
Eco-friendly akoestische designproducten
Showroom met deskundig akoestisch advies
Klantbeoordeling 9,8/10

Verbeter de akoestiek met een eye-catcher!

Hang deze fraaie foto- of kunstdruk aan de wand en verminder daarmee tegelijk storende galm en herrie. Het is eigelijk een zeer goed akoestisch geluiddempend paneel, "verstopt" in een schilderij of fotopaneel.

Achter het geluid-doorlatend doek zit akoestisch absorberend materiaal (dat is gemaakt met gerecyclede frisdrankflessen). Door het stevige frame is het gemakkelijk op te hangen - schroeven zitten erbij - en te verplaatsen.

Rivasono Visio akoestisch panel doekdetail 640 360

Op de foto: het bedrukte akoestisch doek met aan de randen de flexibele band, daarachter het absorptiemateriaal en het aluminium frame.

Het doek is aan de randen voorzien van een flexible band. Deze druk je in het profiel van het frame en daarmee spant het doek automatisch strak. Het doek is later eenvoudig te vervangen; ben je de afbeelding zat, dan bestel je later gewoon een los doek - voor 1/3 van de totaalprijs van het complete paneel.

Productinformatie

Assemblage-instructies:

  1. Pak het zelfbouwpakket uit en leg het absorptiemateriaal uitgevouwen neer.
  2. Verbindt de aluminium framezijden aan elkaar door de hoekverbinders in de framezijden vast te schroeven.
  3. Plak aan de binnenkant van alle vier de framezijden een stuk van het dubbelzijdige tape en verwijder het folie.
  4. Leg het doek uitgespreid over het paneel heen.
  5. Duw de kunststof pees in de gleuf van het frame, beginnend bij de hoeken. Werk vervolgens vanuit de hoeken naar binnen.

Montage-instructies:

  1. Boor twee gaten (30mm diep, 6mm doorsnee) op dezelfde hoogte in de muur. Zorg dat de afstand tussen de gaten ongeveer 20 cm minder is dan de breedte van het paneel.
  2. Vul de gaten met een plug, en schroef de schroeven in de pluggen zo dat de schroeven een klein stukje blijven uitsteken.
  3. Hang vervolgens het paneel aan de uitstekende schroeven op. Waar het paneel komt te hangen in relatie tot de schroef zie je in de afbeelding hierboven.

Akoestisch zeer goede geluidsdemping (absorptie), geschikt voor algemene akoestische verbetering / spraakverstaanbaarheid, rust en minder geluidsoverlast en verbetering van audio.

Akoestische absorptiewaarden

Alpha-w: 0,90 (klasse A)
Absorptiecoëfficiënten - naar ISO 354: 
125Hz 250Hz 500Hz 1000Hz 2000Hz 4000Hz
0,20 0,60 1,00 1,05 1,00 0,90

Dit paneel met deze afbeelding is verkrijgbaar in meerdere afmetingen.

Het paneel is 3,5 cm dik (zij-aanzicht) en het frame is 2 mm dik (voor-aanzicht).

De kleuropties voor het frame zijn; Aluminium, Zwart en Wit.

Het paneel bestaat uit een akoestisch doek met afbeelding, een aluminium frame met 4 zijdes en 4 hoekverbinders en een kern van 2,5 cm dik akoestisch absorptiemateriaal.

De kern van akoestisch absorptiemateriaal is gemaakt van thermisch gebonden polyestervezels, brandklasse EN 13501:2002 klasse B. Dit betekent dat het niet brandvrij is, maar wel brandvertragend. Het doek en het frame zijn niet brandbaar.

De kern van akoestisch absorptiemateriaal is gemaakt van minimaal 40% gerecyclede PET flessen. Het product is 100% recyclebaar.

Liever een eigen afbeelding gebruiken, of wilt u zelf de afmetingen bepalen?

Bekijk ons Visio Design Panel op maat

Bent u een zakelijke of particuliere bezoeker?
Via deze keuze bieden wij u de beste informatie.

Hoeveel heb ik nodig?

Bereken hier eenvoudig wat je aan m2 nodig hebt


Afmetingen van de ruimte

De maten hoeven niet tot op de cm nauwkeurig te zijn


Benodigde hoeveelheid akoestische producten

Hoorbare
verbetering
m2
Goede
akoestiek
m2
Optimale
akoestiek
m2

Opmerkingen

  • De benodigde m2's is het totale oppervlak van alle akoestische producten in de ruimte samen.
  • Dit is een algemeen advies. Neem bij bijzondere ruimtes even contact met ons op, voor advies op maat. Kijk ook op: Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Contactformulier

We helpen u graag verder! Heeft u een specifieke vraag over uw situatie, over één van onze producten/oplossingen of wilt u een adviesafspraak maken? Vul dan onderstaand formulier in.